Liedon kunnanjohtaja Esko Poikela yksimielisesti Rauman kaupunginjohtajaksi - Satakunta - Satakunnan Kansa

Liedon kunnanjohtaja Esko Poikela yksimielisesti Rauman kaupunginjohtajaksi

Esko Poikelan taakse asettuivat kaikki valtuusryhmät. Muita ehdokkaita ei keskustelussa esitetty virkavaaliin.

Rauman kapunginvaltuusto valitsi Esko Poikelan kaupunginjohtajaksi yksimielisesti. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kalle Leppikorpi toivotti puheenvuorossaan Poikelan lämpimästi tervetulleeksi.

27.9. 19:32

Rauma

Kaupunginvaltuusto jatkoi Rauman kaupunginjohtajan viran täyttämisessä kesän aikana valmisteltua yksimielistä linjaa.

Valtuusto valitsi maanantain kokouksessaan virkaan Liedon kunnanjohtajan, kasvatustieteen maisteri Esko Poikelan, 60.

Poikelan taakse asettuivat kaikki valtuusryhmät. Muita ehdokkaita ei keskustelussa esitetty virkavaaliin.

Valinta oli yksimielinen. Poikelalle ei kokouksessa esitetty vastaehdokkaita.

Liedon kunnanjohtajan virassa Esko Poikela on toiminut vuodesta 2014 ja sitä ennen hän on toiminut Liedon ja Kaarinan kuntien sivistystoimialan johtajaviroissa.

Rauman kaupunginjohtajan virka tuli avoimeksi kesäkuussa, kun viime vuoden heinäkuussa virassa aloittanut Johanna Luukkonen irtisanoutui ja siirtyi Hyvinkään kaupunginjohtajaksi.

Kaupunginjohtajan virka oli julkisesti haettavana heinäkuussa. Hakuaikana virkaan ilmoittautui seitsemän hakijaehdokasta, joista kuusi täytti viran kelpoisuusehdot.

Hakijoista haastatteluun kutsuttiin Raahen kaupunginjohtaja, diplomi-insinööri Ari Nurkkala ja valtiotieteiden maisteri Timo Nousiainen Torniosta.

Julkisen hakuprosessin rinnalla valintaprosessiin oli mahdollista osallistua suostumusmenettelyllä ja lisäksi Rauman kaupunki käytti kaupunginjohtajaehdokkaiden hakuun rekrytointialan konsulttiyritys Mercuri Urvalia.

Virkavaalin valmistelutoimikunta kävi keskusteluja ehdokkaiden kanssa ja niiden tuloksena toimikunta päätyi esittämään virkaan valittavaksi suostumuksensa 8. syyskuuta antaneen Esko Poikelan. Kaupunginhallitus esitti valtuustolle yksimielisesti hänen valintaansa.

Esko Poikela.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut