Rauma vuokraa yli 40 hehtaaria Lakarista aurinkovoimalalle - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rauma vuokraa yli 40 hehtaaria Lakarista aurinkovoimalalle

Neljä aluetta jouto- ja suomaata 46 vuoden vuokrasopimuksella.

Aurinkovoimalalle vuokrattavat alueet sijaitsevat Lakarin yritysalueen kaakkoispuolella.

27.9. 21:32

Rauma

Kaupunginvaltuusto hyväksyi pitkäaikaisen maanvuokrasopimuksen Raumalle rakennettavalle teollisen mittaluokan aurinkovoimalaitokselle. Voimalaitosalue sijaitsee Lakarin yritysalueen naapurissa valtatie 8:n tuntumassa.

Rauman kaupunki vuokraa 46 vuodeksi saksalaisen CPC Germania -konsernin Suomen yhtiölle, CPC Finland Oy:lle aurinkovoimalaa varten neljä aluetta. Niiden yhteispinta-ala on 41,6 hehtaaria.

Aurinkovoimalaa on suunniteltu ja aluetta kaavoitettu Lakarin yritysalueen kaakkoispuolelle vuodesta 2016.

Yhtiö on käynnistänyt voimalan rakennussuunnittelun ja valmistelee rakentamisen urakkatarjouskilpailua.

Toimitusjohtaja Erik Trast sanoo yhtiöllä olevan valmius jättää rakennuslupahakemukset lähiaikoina. Myös rahoitusjärjestelyt ovat käynnissä.

Raumalle saatetaan parhaassa tapauksessa rakentaa nimellisteholtaan jopa 25 megawatin voimalaitos ja se olisi lajissaan todennäköisesti Suomen suurin.

Suunnitelman toteutuessa rakennustyöt voisivat alkaa Lakarissa ensi vuoden kesällä. Kyse on useiden kymmenien miljoonien investoinnista.

Rauman kaupungin vuokraamat alueet ovat pääosin jouto- ja suomaata, jolle ei ole muuta käyttöä tiedossa. Voimayhtiön vuokraamien alueiden vuosivuokra on 14 000 euroa ja vuokra on sidottu indeksiin.

CPC Germania on saksalainen uusiutuvan energian tuotantoon ja rakentamiseen erikoistunut yhtiö, jolla on toimintaa useissa Euroopan maissa sekä Turkissa ja Pohjois-Amerikassa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut