Säkylän varuskunnan vanhan kaatopaikan puhdistusvaatimukset puitiin hallinto-oikeudessa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Säkylänharjun pohjavesiä uhkaavan kaatopaikan puhdistusvaatimukset puitiin hallinto-oikeudessa – Puolustusvoimat: ”Kunnostaminen tapahtuu 2022”

Vanhaan jätetäyttöön on päätynyt ilmeisesti varuskunnan vaatekorjaamon liuotinjäämiä. KHO ei antanut asiassa valituslupaa Puolustusvoimien logistiikkalaitokselle.

Raskassinkoammuntaa Säkylän varuskunnan taisteluampuma-alueella vuonna 2010. Säkylän varuskunnan ampuma- ja harjoitusalueella sijaitsee myös entinen jätetäyttö, mutta puhdistusilmoitukseen liittyvien asiakirjojen mukaan tuota aluetta ei käytetä harjoituksissa.

13.10. 14:14

Säkylä

Puolustusvoimien on määrä puhdistaa Säkylän varuskunnan vanhan kaatopaikan maaperää, mutta asia pysähtyi kolmeksi vuodeksi hallinto-oikeuskäsittelyyn. Nyt näyttää siltä, että varsinaiseen puhdistustyöhön edetään ensi vuonna.

Puolustusvoimien on tarkoitus poistaa entisen jätetäytön maa-aineksista haitallisia aineita. Kohteella ei ole erityistä käyttöä, mutta se sijaitsee ampuma- ja harjoitusalueella ja ympäristöhallinnon luokittelemalla Säkylänharjun–Virttaankankaan pohjavesialueella.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos