Porin päivänä palkittiin yrittäjiä ja urheilijoita - Satakunta - Satakunnan Kansa

Vuoden 2021 Pori-palkinnon saivat Matti Mattsson, Eetu Karvonen ja Rasmus Koskinen

Olympiamitalistin kunniaksi nimetään rata Porin uimahallista.

Kilpauimari Matti Mattsson kävi esittelemässä olympiapronssimitaliaan yleisölle Porin päivän torijuhlassa.

25.9. 17:07

Pori

Vuoden 2021 Pori-palkinnon saajat ovat Tokion olympialaisten pronssimitalisti Matti Mattsson sekä hänen valmentajansa Eetu Karvonen. Nuori porilainen -palkinto myönnettiin monilahjakkaalle näyttelijälle Rasmus Koskiselle.

Pori-palkinto myönnetään tunnustukseksi henkilölle tai yhteisölle, joka erityisen ansiokkaalla teollaan tai toiminnallaan on kunnostautunut lähimmäisen tai yleensä yhteiskunnan hyväksi.

Valmentaja Eetu Karvonen ja kilpauimari Matti Mattsson kävivät Porin torin Satakielilavalla Elina Wallinin haastattelussa esittäytymässä toriyleisölle.

Kaksikko saavutti Tokion olympialaisissa 29. heinäkuussa historiallisen olympiapronssimitalin 200 metrin rintauinnissa. Olympiamitali oli Mattssonin uran ensimmäinen. Hän on uinut koko uransa Porin Uimaseurassa.

Pori-palkinnon lisäksi Porin kaupunki myöntää Mattssonille 10 000 euron arvoisen stipendin. Mattssonin harjoituksissaan käyttämä rata keskustan uimahallissa nimetään Matin radaksi ja kyseisen radan lähtökorokkeisiin kiinnitetään nimikyltit muistuttamaan tästä. Uimahallin seinään kiinnitetään lisäksi kyltti kertomaan Matin rata -nimen taustasta. Olympiapronssimitalistin nimilaatta tullaan myös kiinnittämään Mestareiden portaisiin neljäntenä porilaisena urheilusankarina.

Näiden lisäksi Mattsson nimetään Porin kaupungin urheilulähettilääksi. Kyseessä on osa-aikainen työsuhde, joka kestää Pariisin olympialaisiin 2024 asti.

Nuori porilainen -palkinnon saanut Rasmus Koskinen on monilahjakas esiintyjä, joka tunnetaan erityisesti maan eturivin vatsastapuhujana.

Nuori porilainen -palkinto myönnetään tunnustukseksi alle 25-vuotiaalle henkilölle tai ryhmälle, joka teoissaan tai toiminnassaan tuo esille kotiseuturakkautta, -ylpeyttä ja -arvostusta sekä korostaa porilaisuutta.

Nuori porilainen -palkinnon myönnettiin tänä vuonna Rasmus Koskiselle. Koskinen on iloinen, sanavalmis ja heittäytyvä monilahjakkuus, jonka luontaisista seremoniamestarin kyvyistä on saatu viime vuosina nauttia useissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa.

Hän on ikäryhmänsä maagisimpia taikureita ja maan lahjakkaimpia vatsastapuhujia, josta todisteina muun muassa finaalipaikka MTV:n Talent Suomessa ja satoja tuhansia kertoja katsotut vatsastapuhumisvideot Youtubessa.

Koskinen on myös monipuolinen näyttelijä, joka on tuttu muun muassa Porin Teatterin ja Vihreän Teatterin lavoilta kuin Ylen Lasten Tasavalta tv-sarjastakin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos