Junaradan silta vaihdetaan Porin Suntinojassa uuteen viikonlopun aikana - Satakunta - Satakunnan Kansa

Junaradan silta vaihdetaan Porin Suntinojassa uuteen viikonlopun aikana

Arkistokuva. Ratatöiden vuoksi normaali raideliikenne katkaistaan Porin ja Mäntyluodon väliltä viikonloppuna 57 tunniksi.

24.9. 19:32

Väylävirasto uusii 16 kilometrin verran junarataa Porin ja Mäntyluodon välillä.

Ratatöiden vuoksi normaali raideliikenne katkaistaan viikonloppuna 57 tunnin ajaksi, jolloin rata on varattu vain työmaakäyttöön.

Porin ja Mäntyluodon rautatieliikennepaikoilla vaihdetaan ratakatkon aikana useita vaihteita ja uusitaan raidetta.

Lattomerenojan eli Suntinojan silta vaihdetaan uuteen. Nykyisen ratasillan viereen on rakennettu uusi ratasilta, joka siirretään paikoilleen viikonlopun aikana. Vanha silta puretaan ja kuljetetaan pois, jonka jälkeen uusi silta työnnetään paikoilleen siirtorataa pitkin.

Myös Luvianpuistokadun alikulkusillalla tehdään parannustöitä. Alikulkusillan päällä kulkee Mäntyluotoon menevä junaraide ja raiteen vaihde. Sillalta puretaan viikonlopun aikana vaihde ja kannen vedeneristys uusitaan.

Radanrakennustöitä tehdään vuorokauden ympäri, mistä johtuen rataosuudella on tavallisuudesta poikkeavaa tie- ja raideliikennettä sekä meluhaittaa.

”Tasoristeystä lähestyttäessä tilannenopeus tulisi hidastaa sellaiseksi, että ehtii huolellisesti havainnoida opasteita ja mahdollista muuta liikennettä radalla. Tämä on erityisen tärkeää tulevana viikonloppuna, kun radalla on totutusta poikkeavaa liikennettä”, muistuttaa projektipäällikkö Mikko Heiskanen Väylävirastosta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos