Päälentonäytös 2022 järjestetään Porissa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Ilmailuliitto tuo ensi kesän päälentonäytöksensä Poriin

Edellisen kerran Porissa on järjestetty lentonäytös vuonna 1979.

Tänä vuonna päälentonäytös järjestettiin Helsingin kaivopuistossa, jossa taivaalla kieppui muun muassa Suomen Ilmavoimien virallinen taitolento-osasto Midnight Hawks.

22.9. 10:31

Pori

Porin vuoden 2022 kesään saatiin uusi tapahtuma, kun Suomen Ilmailuliitto kertoi järjestävänsä päälentonäytöksensä Porissa kesäkuussa. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Kyseessä on vastaava tapahtuma, joka järjestettiin tänä vuonna Helsingin Kaivopuistossa. Tapahtuma keräsi arvioiden mukaan noin 25 000 katsojaa.

Näytös järjestetään yhteistyössä Porin kaupungin ja muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Ilmailuliiton puolesta kokonaisuuden koordinoinnista vastaa Suomen Ilmailunäytös Oy, joka on Ilmailuliiton kokonaan omistama yhtiö.

"Olen hyvin iloinen porilaisten myönteisestä vastaanotosta ilmailunäytökselle. Porilla on pitkä ilmailuhistoria, jota Ilmailuliiton päälentonäytös täydentää. Ilmailuliiton tavoitteena on edistää ilmailua Suomessa. Järjestämme päälentonäytökseen jälleen mielenkiintoisen ja innostavan ohjelman”, Suomen Ilmailuliiton puheenjohtaja Timo Hyvönen kertoo.

Edellisen kerran Porissa on järjestetty lentonäytös vuonna 1979. Porin kaupungin sidosryhmäpäällikkö Janne Vartia toivoo, että näytöksestä saadaan pontta myös lentokentän toimintaan.

"Reittilentojen lisäksi kaupungissa koulutetaan ja harrastetaan ilmailua lukuisissa lajeissa, ja toivon näytöksen edistävän tätä entisestään.”

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos