Nälkäpäivän keräys saa Satakunnassa liikkeelle 900 kerääjää ja leivänmyyjää - Satakunta - Satakunnan Kansa

Nälkäpäivän keräys saa Satakunnassa liikkeelle 900 kerääjää ja leivänmyyjää

Katastrofirahaston varoilla tuetaan Vapaaehtoisen pelastuspalvelun eli Vapepan toimintaa. Viime vuonna kadonneisiin henkilöihin liittyviä tehtäviä kertyi 265.

Partiolaiset olivat vuonna 2015 mukana Nälkäpäivä-keräyksessä Raumalla isolla joukolla. Nelli Pentikäinen ja Sanna Kivimäki Karimo-lippukunnasta osallistuivat sekä avustustavaroiden lajittelutalkoisiin että lipaskeräykseen.

20.9. 18:55

Suomen Punaisen Ristin järjestyksessään 41. Nälkäpäivän lipaskeräys käynnistyy torstaina ja jatkuu lauantaihin saakka.

Nälkäpäivä-keräys on SPR:n vuosittain syksyllä järjestämä keräys, jonka tarkoituksena on kartuttaa SPR:n katastrofirahastoa.

Nälkäpäivänä kerättyjä varoja ei ole sidottu yhteen avustuskohteeseen, vaan niitä voidaan käyttää monissa kohteissa katastrofien ja kriisien ennaltaehkäisyyn ja niiden uhrien auttamiseen sekä Suomessa että ulkomailla.

Katastrofirahaston varoilla tuetaan esimerkiksi Vapaaehtoisen pelastuspalvelun eli Vapepan toimintaa esimerkiksi kouluttamalla vapaaehtoisia sekä rahoittamalla pelastustehtävissä tarvittavista hälytysjärjestelmistä aiheutuvia kuluja.

Viime vuonna kadonneisiin henkilöihin liittyviä tehtäviä kertyi 265.

Satakunnan tavoite 80 000 euroa

SPR:n Satakunnan piirin viime vuoden nälkäpäivän keräystulos oli noin 75 000 euroa. Summasta on palautunut takaisin Satakuntaan 25–30 prosenttia.

Tämän vuoden piirin keräystavoite on 80 000 euroa.

Satakunnan piirin alueella keräyksen organisoi 29 SPR:n osastoa. Tavoitteena on saada liikkeelle noin 900 kerääjää ja leivänmyyjää.

Poliisihallitus valvoo Nälkäpäivä-keräystä. SPR:n Katastrofirahaston sääntöjen mukaan keräyskulut voivat olla maksimissaan 20 prosenttia vuoden keräystuotosta. Nälkäpäiväkeräyksen kulut ovat olleet viime vuosina olleet 14–16 prosenttia tuloksesta.

Nälkäpäivän lipaskeräys 23.– 25.9.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos