Porin kaupunki aikoo parantaa viestintäänsä rekrytoinnilla - Satakunta - Satakunnan Kansa

Porin kaupunki aikoo parantaa viestintäänsä rekrytoinnilla

Porin kaupunginhallitus on päättänyt päätöksentekoa koskevan viestinnän tehostamisesta.

16.9. 11:48

Porin kaupunki on käynnistänyt kaupunginjohtajan alaisuudessa toimivaan konsernipalvelut -​yksikköön sijoittuvan viestintäjohtajan rekrytointiprosessin. Viestintäjohtajan johdolla valmistellaan kaupungin viestintäsuunnitelma vastaamaan tulevaisuuden viestintätarpeita.

Huomioon on tarkoitus ottaa digitaalisuuden antamat mahdollisuudet vuorovaikutteiseen viestintään,​ osallisuuteen sekä kuntalais-​ja asiakaspalautteeseen.

Porin kaupungin viestintäyksikön aiempi päällikkö Salla Rajala ilmoitti vuoden 2019 marraskuussa jättävänsä tehtävänsä Porin kaupungin palveluksessa. Kaupungin palveluksessa ei ole sen jälkeen ollut erityisesti viestintään keskittyvää virkamiesjohtoa.

Kaupunki tehostaa muutenkin tiedotustaan päätöksenteosta. Kaupungin luottamushenkilö-​ja viranhaltijajohto aloittavat median edustajille pidettävät säännölliset taustoitustilaisuudet kulloinkin valmistelussa olevista asioista.

Kaupungin uusien viestintäratkaisujen taustatekijänä ovat viestinnässä havaitut ongelmat. Ongelmiin on kiinnittänyt huomiota myös aluehallintovirasto.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut