Kela-taksien palvelutuottaja vaihtoon Satakunnassa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kela-taksien palvelutuottaja vaihtoon Satakunnassa

Taksi Helsinki Oy ja Keskustaksi Oy Etelä-Pohjanmaalta voittivat tarjouskilpailun.

Kela-taksien käyttäjä voi valita ensi vuoden alusta lukien kahdesta eri kuljetuspalvelujen tuottajasta.

15.9. 18:43

Satakunta

Kelan korvaamien terveydenhuollon asiakkaiden taksikuljetusten palveluntuottaja vaihtuu Satakunnassa.

Tulevan vuoden alusta taksikuljetusten välityksen ja kuljetukset hoitavat Taksi Helsinki Oy ja Keskustaksi Oy, jonka kotipaikka on Seinäjoella.

Kelan korvaamien taksikuljetusten operaattorina on Satakunnassa nykyisin Lounais-Suomen Taxidata Oy.

Kela on valinnut jokaiselle kilpailutusalueelle kaksi palveluntuottajaa tarjouskilpailun perusteella. Tammikuusta alkaen taksipalveluita järjestää 14 palveluntuottajaa 17:llä eri kilpailutusalueella.

Jotta Kelan korvauksen voi saada taksimatkasta, pitää kuljetuspalvelu tilata Kelan valitsemalta palveluntuottajalta. Asiakkaalla on mahdollisuus valita, kummalta alueen palveluntuottajalta Kela-taksi tilataan.

Palveluntuottaja vastaa, että kaikki tilatut matkat hoidetaan tilauksen mukaisesti ja tarkoitukseen sopivalla ajoneuvolla, todetaan Kelan tiedotteessa.

Palveluntuottajien vastuulla on kokonaispalvelu, joka kattaa taksimatkojen tilauksen, yhdistelyn ja välityksen, kuljetuspalvelun järjestämisen ja valvonnan sekä maksuliikenteen. Maksuliikenteessä käytetään Kela sähköistä suorakorvausmenettelyä.

Valtakunnallisessa Kelan taksipalvelujen kilpailutuksessa palveluja tarjosi 24 taksialan toimijaa ja tarjouksia Kela sai yhteensä 91.

Jokainen maakunta muodostaa erillisen kilpailutusalueen. Poikkeuksena ovat Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnat, jotka on yhdistetty kilpailutuksessa. Taksipalvelujen hankinta ei koskenut Ahvenanmaan maakuntaa.

Nykyiset palveluntarjoajat hoitavat Kelan korvaamat taksimatkat nykyisten sopimusten mukaisesti vuoden 2021 loppuun asti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: