Pitsikaupungin joulu rakenteille Raumalla –  tulossa Suomen pienin joulukatu ja jouluspektaakkeli 2022 - Satakunta - Satakunnan Kansa

Pitsikaupungin joulu rakenteille Raumalla –  tulossa Suomen pienin joulukatu ja jouluspektaakkeli 2022

Raumlaine Joul yritetään saada kansalliseen ja kansainväliseen näkyvyyteen.

Vanhan Rauman kapein katu Kitukränn on kesäisin lasten seikkailuretkien kohteena. Jouluna Kitukrännistä tulee Suomen pienin joulukatu.

15.9.2021 10:21

Rauma

Jouluista Raumaa yritetään nostaa koko kaupungin yhtenäisellä jouluilmeellä ja uusilla tapahtumilla kansalliseen ja kansainväliseenkin näkyvyyteen.

Tulevana joulusesonkina starttaa kaupungin johdolla on alustettu Raumlaine Joul -yhteisö ja yhteenliittymä, johon toivotaan mukaan paikkakunnan yrityksiä, yhdistyksiä ja asukkaita. Joulukaupungille on teetetty yhteiset kuvatunnukset, joissa esiintyvät pitsinen lumitähti ja Vanha Rauman talot talvisessa ympäristössä.

– Toivomme, että paikalliset yhdistykset, seurat, järjestöt, yritykset ja yksittäiset toimijat lähtevät mukaan myös tänä vuonna. Lisäksi kaupunki on valmistellut omia jouluisia toteutuksiaan lisätäkseen joulun odotukseen mielenkiintoista sisältöä. Kumppaneiksemme olemme saaneet useita huippuammattilaisia, joulukaupunki-hanketta vetävä kaupunkikehitysjohtaja Satu Saarinen sanoo.

Joulukaupungin tunnuksina ovat pitsinen lumitähti ja Vanhan Rauman rakennukset.

Perinteiset Rauman joulutapahtumat ovat mukana ensimmäisen vuoden startissa, mutta tulossa on myös uusia vetonauloja.

Yksi niistä on Suomen pienin joulukatu, joka rakennetaan Vanhan Rauman Kitukränniin. Valo- ja ääni-installaation suunnittelee raumalainen kuvataiteilija Jaakko Niemelä. Joulukatuteos julkaistaan itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta.

Lapsille jouluelämyksiä tarjoaa kulttuuritalo Poselliin rakennettava joulumaa, jossa on tonttuja ja muuta jouluista nähtävää.

Vuodelle 2022 on valmisteilla jouluspektaakkeli, jossa on elävää musiikkia ja jouluaiheinen Vanhan Rauman alueella liikkuva tarina ja esitys.

Jouluspektaakkelin sävellys on tilattu säveltäjä-muusikko Lasse Heikkilältä ja sen libreton kirjoittaa Arto Myllärinen.

Raumlaine Joulu -tapahtumalle on hahmoteltu kehitysohjelma, joka ulottuu vuoteen 2025 saakka. Tavoitteena on, että joulukaupungin toiminnan vetäjäksi palkataan päätoiminen tuottaja.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut