Kuuskajaskarin mökkien ja Otanlahden huoltorakennuksen hinta tuplaantui - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kuuskajaskarin mökkien ja Otanlahden huoltorakennuksen hinta tuplaantui

Rauman kaupunginvaltuustolle anomus lisämäärärahasta. Lomamökkeihin lisää 1,15 miljoonaa euroa ja huoltorakennukseen 200 000 euroa

Kuuskajaskariin tulee kymmenen uutta lomamökkiä. Ne korvaavat ikääntyneet rivitalot.

14.9. 17:10

Rauma

Puolustusvoimilta periytyvien Kuuskajaskarin rivitalojen korvaaminen uusilla lomamökeillä tulee ennakoitua hintavammaksi. Myös Otanlahden liikuntakeskuksen uuden huoltorakennuksen rakennuskustannukset ovat kaksinkertaistumassa ennakkoarviosta.

Rauman kaupungin tekninen valiokunta hyväksyi alustavasti urakoitsijavalinnat. Sopimusten allekirjoituksen ehtona on, että kaupunginvaltuusto myöntää lisärahoitusta rakennuskustannusten kattamiseen. Kuuskajaskariin tarvitaan lisämäärärahaa 1,15 miljoonaa euroa ja Otanlahden huoltorakennukseen 200 000 euroa.

Rauman kaupunki rakennuttaa teknisen valiokunnan esityksen mukaan tykistölinnakesaarelle kymmenen lomamökkiä, joiden hankinta- ja rakennuttaminen maksaa tarjouskilpailun perusteella 1,15 miljoonaa euroa.

Kuluvalle vuodelle on lomamökkien rakentamiseen varattu budjettiin 150 000 euroa. Uuden rakentamisen lisäksi kuluja aiheutuu lähes 100 000 euroa kosteuden ja rakennevikojen pilaaminen rivitalojen purkamisesta ja noin 50 000 lomamökkien vesi- ja viemärijohtojen sekä sähkötekniikan rakentamisesta.

Vuonna 2020 mökkien kustannusarvio oli 450 000 euroa, joka pohjautui saarella matkailuyritystoimintaa harjoittavan West Coast Seaservice Oy:n arvioon ja suunnitelmaan. Kokonaiskustannus on nousemassa 1,3 miljoonaan euroon.

Mökit rakennetaan kuitenkin vankemmiksi ja varustetaan paremmalla lämmöneristyksellä. Lisäksi lisäkuluja tuovat asemakaavavaatimukset ja yleinen rakennuskustannusten kohoaminen.

Saarimatkailutoimintaa harjoittava West Coast Seaservice on sitoutunut osallistumaan mökki-investointiin 225 000 euron osuudella kahdeksan vuoden aikana pääomavuokrana.

Otanlahden liikuntakeskuksen uuden huoltorakennuksen rakentamiseen on varattu kuluvan vuoden talousarvioon 200­000 euroa.

Suunnitelmien tarkentamisen ja urakkakilpailun perusteella huoltorakennuksen kustannukset ovat noin 400 000 euroa. Kaupunginhallitukselta ja -valtuustolle tekninen valiokunta esittää lisärahoituksen varaamista vuoden 2022 talousarvioon.

Kaupungin tilapalvelujohtaja Olli-Pekka Kumpula kertoo kustannusarvion nousseen huoltorakennuksen tilavaatimusten kasvun mukana. Huoltorakennuksen huoneala on noin 214 neliömetriä.

Kuuskajaskarin mökkien ja Otanlahden huoltorakennuksen urakkasopimusten allekirjoitus ja rakennustöiden aloitus edellyttää kaupunginvaltuuston hyväksyntää lisärahoitukselle.

Mökkirakentajaksi tarjoutui kolme yritystä ja Otanlahden huoltorakennus sai seitsemän tarjousta. Tekninen valiokunta valitsi Kuuskajaskarin lomamökkien urakoitsijaksi edullisimman tarjouksen tehneen Rakennus Valonen Oy:n Eurajoelta ja Otanlahden huoltorakennuksen urakoitsijaksi Rakennus A & J Laakeristo Oy:n Eurajoelta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: