Rauman seurakunta sopeuttaa talouttaan alenevaan jäsenmäärään - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rauman seurakunta sopeuttaa talouttaan alenevaan jäsenmäärään

Kirkkovaltuusto vahvisti tuloveroksi 1,4 prosenttia.

Rauman seurakunta tavoittelee kulukurilla talouden pitämistä tasapainossa. Tuloveroa korotettiin tälle vuodelle ja tuloveroprosentti on ensi vuonnakin 1,4.

10.9. 19:22

Rauma

Aleneva jäsenmäärä vaatii lähivuosina Rauman seurakunnalta nuukaa taloudenpitoa. Kirkkovaltuusto vahvisti vuoden 2022 tuloveroprosentiksi 1,4.

Kirkollisveroa korotettiin Raumalla tämän vuoden alusta lukien ensimmäisen kerran vuosikymmeniin. Aiemmin tuloveroprosentti oli 1,25. Seurakunnan taloussuunnitelman mukaan korotetulla 1,4 prosentin tuloverolla tullaan toimeen ainakin vuoden 2024 loppuun.

Seurakunnan verotuloihin vaikuttaa olennaisena tekijänä jäsenmäärän muuttoliikkeen seurauksena ja jäseniksi kastettavien väheneminen.

Vuoden 2020 alussa seurakunnan jäsenmäärä oli noin 29 600. Vähenemä edellisvuodesta oli noin kaksi prosenttia ja samansuuntaisen muutoksen ennakoidaan jatkuvan tulevina vuosina. Taloussuunnitelmaan on kirjattu arvio, että jäsenmäärä olisi ensi vuonna noin 27 900.

Jäsenmäärän lisäksi verotulokertymään vaikuttaa työllisyys- ja taloustilanne.

Taloussuunnitelmassa ennakoidaan, että muun muassa henkilöstökuluja saadaan vähenemään tiedossa olevilla henkilöstömuutoksilla ja luonnollisen poistuman kautta. Sen ansiosta toimintakulut saadaan lievään laskuun ja talous pidettyä tasapainossa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: