Vähävaraisessa perheessä kasvanut nakkilalainen Jenni Friman, 35, söi lapsena ranskanleipää niin, että ei enää käytä vehnätuotteita – ”Liian moni keskituloinen on oppinut elämään kädestä suuhun, vaikka korjausliike olisi helppo”

Lapsuudenperheen tiukat kukkaronnyörit muovasivat Jenni Frimanista neuvokkaan selviytyjän. Kuluttajuuden tutkija on huolissaan siitä, että suomalaiset eivät vieläkään osaa puhua rahasta. Eräs toinenkin asia mättää monen taloudenpidossa, vaikka tulopuoli olisi kunnossa.

Ulvilassa syntynyt rakennusmaalari ja yrittäjä Jenni Friman, 35, oppi kunnioittamaan rahaa lapsuudenperheessään, mutta myös sen, että raha ei merkitse hänelle onnea. – Luksuksena pidän nykyään vapaailtoja, hiljaisuutta ja rauhaa sekä sitä, että on töitä, Friman kertoo.

4.9.2021 18:00

Nakkila

– Kaulahuivipipo. Sellainen, jossa on pipo ja kaulahuivi yhdessä. Siitä haaveilin, koska sellainen oli kaikilla, Jenni Friman, 35, muistelee.

1990-luvun alkupuolella Ulvilassa peruskoulunsa aloittanut Friman ei pyynnöistä huolimatta koskaan saanut kaulahuivipipoa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut