Uusi kouluvuosi alkaa – porilaisessa koulussa järjestetään koronaturvallinen koulurauhanjulistus - Satakunta - Satakunnan Kansa

Uusi kouluvuosi alkoi – koronaturvallinen juhla toi Meri-Porin koululle yllätysartisteja

Satakunnan Kansa seurasi suorassa lähetyksessä Meri-Porin yhtenäiskoulun kouluvuoden avausta.

Uuden kouluvuoden aloitukseen ei haluttu ulkopuolista yleisöä, jotta tapahtuma voitiin järjestää turvallisesti. Kuvituskuva.

10.8. 17:34

Pori

Porissa ja koko Satakunnassa peruskoulujen ja lukioiden syyslukukausi alkoi keskiviikkona 11. elokuuta. Vuosi alkaa Satakunnassa lähiopetuksessa.

Meri-Porin yhtenäiskoulun pihalla järjestettiin keskiviikkoaamuna kouluvuoden avaustapahtuma, josta rakennettiin mahdollisimman koronaturvallinen.

Satakunnan Kansa seurasi koulurauhan julistusta ja kouluvuoden avaamista suorana paikan päällä.

Koulurauhan julistustapahtumassa oli paljon tuttua ja turvallista, kuten rehtori Toni Rannen tervetuliaispuhe, lipunnosto, koulurauhan julistus ja Maamme-laulu.

Näiden lisäksi koulun oppilaspihalla esiintyi kaksi todellista yllätysartistia. Koulu halusi säilyttää yllätyksen keskiviikkoaamuun saakka, mutta nyt voimme kertoa, että tilaisuudessa esiintyivät Eino Grön ja Pyhimys.

Myös nuori hengenpelastaja Noa Stenros palkittiin jälleen kerran.

Meri-Porin yhtenäiskoululla rakennettiin tiistai-iltana esiintymislavaa.

Koronan takia tapahtuma järjestettiin tarkkoja turvallisuusohjeita noudattaen.

Opettajat tapasivat omat oppilaansa ennalta sovituissa paikoissa ja siirtyivät suoraan omiin kotiluokkiinsa, josta he seurasivat pihan tapahtumia.

Ainoastaan uudet, ensimmäisen ja seitsemännen luokan oppilaat kokoontuivat oppilaspihalle. Isommilla oppilailla, eli koululuokilla 6-9, ja henkilökunnalla oli maskit käytössä koko tapahtuman ajan.

Paikalle ei kutsuttu eikä toivottu ulkopuolista yleisöä, jotta tervetuliaistapahtuma pysyisi terveysturvallisena voimassa olevia koronarajoituksia noudattaen.

Suora lähetys on päättynyt. Aiemmasta tiedosta poiketen tapahtumasta ei julkaista tallennetta, koska esiintyjiltä ei saatu lupaa siihen.

Uutista päivitetty 11.8. kello 9.51: Muokattu aikamuotoja ja kerrottiin yllätysesiintyjät.

Uutista päivitetty 11.8. kello 15.41: Lisätty syy tallenteen poisjäännille.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: