Kun porilaisesta Petri Viitasesta tuli pitkäaikaistyötön, ihmiset eivät enää nähneet häntä samalla tavalla kuin ennen - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kaverit ja lähipiiri tiesivät Petri Viitasen työttömyydestä, mutta uusille ihmisille hän ei asiasta mielellään puhunut. "Kun tiesi millainen reaktio tulisi olemaan, niin siitä ei koskaan viitsinyt mainita. Joskus asiasta tuli jopa valehdeltua, vaikka se väärin onkin. Eräs ihminen sanoi minulle joskus suoraan, että ei voisi koskaan seurustella työttömän kanssa. Niin iso asia se on tässä maailmassa."

Kun porilaisesta Petri Viitasesta tuli pitkäaikaistyötön, ihmiset eivät enää nähneet häntä samalla tavalla kuin ennen – ”Ajatellaan, että työtön ei yhtäkkiä osaa tai tiedä enää mitään”

Porilainen Petri Viitanen, 35, oli työttömänä noin kymmenen vuotta. Ajanjakso avasi hänen silmänsä sille, kuinka karusti muut ihmiset voivat tilanteeseen suhtautua.


14.8. 17:45

Pori

Vuonna 2008 porilainen Petri Viitanen menetti työnsä.

Metallialan yritys, jossa Viitanen työskenteli, oli ollut suhteellisen menestynyt, mutta kun sen suurin asiakas ilmoitti lehdessä aloittavansa yt-neuvottelut, tiedettiin heti ettei tilanteesta selvittäisi kuivin jaloin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: