Porin uimavedet hyvässä kunnossa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Porin uimavedet hyvässä kunnossa

Raumalla sinilevää havaittiin hieman Tenhonperän rantasaunan uimarannalla.

Satakunnan sinilevätilanne on toistaiseksi hyvä.

16.7. 14:47

Pori, Rauma

Porin seudun ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen uimarannoilta 13.7.2021 otettujen ja laboratoriossa tutkittujen valvontanäytteiden perusteella uimaveden laadun on todettu olevan edelleen mikrobiologisesti hyvää kaikilla uimarannoilla.

Uimarannoilla ei havaittu silmämääräisesti sinilevää. Uimavesien laatua seurataan koko kesän kerran kuukaudessa otettavin vesinäyttein.

– Helteet ovat nostaneet uimavesien lämpötiloja. Uimarannoilta mitatut lämpötilat vaihtelivat 21 ja lähes 30 asteen välillä. Näytteenottohetkellä rannoilla ei havaittu sinilevää, mutta sen esiintymistä on kuitenkin hyvä tarkastella ennen veteen menoa, koska sinilevän määrä vedessä voi vaihdella jopa saman päivän aikana sääolosuhteiden mukaan, kertoo kaupungin tiedotteessa terveystarkastaja Sarita Aho.

Rauman kaupungin ylläpitämien yleisten uimarantojen veden laatu on tänä kesänä pääsääntöisesti hyvä. Saharannan uimarannalta otettiin uimavesinäytteet tiistaina 6.7. ja muilta rannoilta tämän viikon alussa.

Mantereenpään uimarannan näytteessä suolistoperäisten enterokokkien määrä oli hieman kohonnut. Lillonkarin uimarannan uimaveden laatu varmistuu lopullisesti maanantaina.

– Lillonkarin ja Mantereenpään uimarannoilta otetaan uusintanäytteet perjantaina 16.7. Uimista ei suositella ennen kuin uimaveden laatu on varmistettu, ympäristöterveydenhuollon terveystarkastaja Jonna Aro kertoo kaupungin tiedotteessa.

Kuluneella viikolla sinilevää havaittiin hieman Tenhonperän rantasaunan uimarannalla. Muilla uimarannoilla sinilevää ei havaittu.

Uimista ei suositella vedessä, jossa on sinilevää. Pieniä lapsia ja lemmikkieläimiä ei tule päästää leikkimään tai uimaan. Sinilevää sisältävää vettä ei saa käyttää löylyvetenä eikä sitä suositella pesuvedeksi, tiskivedeksi tai kasvien kasteluun.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: