Itsenäisyydenkadun ja Yrjönkadun risteykseen rakennetaan liikennevalot – parantavat kevyen liikenteen turvallisuutta ja Itsenäisyydenkadun ”vihreän aallon” sujuvuutta - Satakunta - Satakunnan Kansa

Itsenäisyydenkadun ja Yrjönkadun risteykseen rakennetaan liikennevalot – parantavat kevyen liikenteen turvallisuutta ja Itsenäisyydenkadun ”vihreän aallon” sujuvuutta

Liikennevalot otetaan käyttöön näillä näkymin elo-syyskuun vaihteessa.

Itsenäisyydenkadun ja Yrjönkadun vilkasliikenteiseen risteykseen tulee liikennevalot näillä näkymin elo-syyskuun vaihteessa.

16.7. 11:06

Pori

Itsenäisyydenkadun ja Yrjönkadun vilkasliikenteiseen risteykseen rakennetaan liikennevalot, jotka otetaan käyttöön näillä näkymin elo-syyskuun vaihteessa. Niiden tarkoituksena on parantaa kevyen liikenteen turvallisuutta ja vähentää liikenteen päästöjä sujuvoittamalla Itsenäisyydenkadun liikennettä. Asiasta kertoo Porin kaupunki tiedotteessa.

Yrjönkadun ja Itsenäisyydenkadun risteyksessä oleva suojatie on Porin vilkkaimpia kevyen liikenteen yhteyksiä. Nykyisellään Itsenäisyydenkadun kahden kaistan ylitys vilkkaassa risteyksessä on hankalaa, ja se aiheuttaa vaaratilanteita.

– Uudet liikennevalot tulevat parantamaan erityisesti jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta merkittävästi. Lisäksi risteyksessä otetaan käyttöön suojatien alkuun heijastuva punainen valo-opaste, jonka toivotaan kiinnittävän esimerkiksi kännykkään uppoutuneen kulkijan huomion, sanoo infrajohtamisen toimintayksikön esimies Sanna Välimäki tiedotteessa

Uusilla liikennevaloilla pyritään vähentämään myös liikenteen päästöjä parantamalla Itsenäisyydenkadun ”vihreän aallon” toimintaa.

– Tällä hetkellä autot joutuvat usein pysähtymään Yrjönkadun kohdalla väistääkseen kevyttä liikennettä, ja tämän jälkeen Isolinnankadun vihreät valot ovat ehtineet jo loppumaan. Valo-ohjauksen avulla niin sanottu vihreä aalto saadaan Itsenäisyydenkadun osalta toimimaan nykyistä sujuvammin, Välimäki sanoo tiedotteessa.

Uuden valoristeyksen kaivuutyöt ovat parhaillaan käynnissä. Autoliikenteeseen työt eivät kupungin tiedotteen mukaan tuo kesän aikana juurikaan katkoksia, mutta kevyen liikenteen kulkijoiden tulee huomioida työmaan aiheuttamat rajoitukset.

– Tarvittaessa kaivuutöitä tehdään liikenteen sujuvuuden ja turvallisuuden varmistamiseksi vuoksi myös iltaisin, tiedotteessa kerrotaan.

Itsenäisyydenkadun ja Yrjönkadun risteyksessä sekä Rautatienpuistokadulla välillä Itsenäisyydenkatu-Koulukatu uusitaan myös katuvaloja.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: