Samu Repo voi aloittaa vt. kirkkoherrana valituksesta huolimatta - Satakunta - Satakunnan Kansa

Piispa: ”Samu Repo voi aloittaa kirkkoherrana, vaikka valinnasta valitettaisiin”

Meri-Porin seurakunnan vt. kirkkoherra Tuija Kruus teki oikaisuvaatimuksen vaalista.

Samu Repo valittiin kesäkuussa Meri-Porin seurakunnan kirkkoherraksi. Vastaehdokas, Meri-Porin seurakunna vt. kirkkoherra Tuija Kruus on tehnyt oikaisuvaatimuksen vaalista.

13.7.2021 16:45

Eurajoen johtava kappalainen Samu Repo valittiin kesäkuussa Meri-Porin seurakunnan kirkkoherraksi. Vaalista on jätetty oikaisuvaatimus Meri-Porin seurakuntaneuvostolle muotovirheillä perustellen.

Oikaisuvaatimuksen teki kirkoherran valinnan ajaksi Meri-Porin seurakunnan vt. kirkkoherra Tuija Kruus. Hän oli itse yksi viidestä ehdokkaasta, joiden joukosta Repo tehtävään valittiin.

Samu Repo sai äänestyksessä seitsemän, Tuija Kruus neljä ja kenttärovasti Timo Waris yhden äänen. Repo valittiin kirkkoherraksi näin suoraan ensimmäisellä kierroksella.

Tuija Kruus kertoi perjantainan tiedotteessaan jättäneensä vaalista oikaisuvaatimuksen menettelytapavirheiden vuoksi.

Koska Tuija Kruus toimii kyseisessä virassa jo virkaa tekevänä, herää oikaisuvaatimuksesta kysymys, voiko Kruusin tekemä oikaisuvaatimus jatkaa hänen pestiään Meri-Porissa.

Porin seurakuntayhtymän viestintäpäällikkö Matti Kuhna kysyi asiasta Turun piispa Mari Leppäseltä. Leppänen kertoi, että mikäli vaalin tuloksesta valitetaan hallinto-oikeuteen, yleensä virkaan valittu voi aloittaa tehtävässään virkaa tekevänä. Näin on toimittu myös kappalaisten vaaleissa.

– Samalla toki valitulle henkilölle on ilmoitettu, että vaalin tulos voi kumoutua, mutta että haluaako hän siitä huolimatta aloittaa tehtävässään vt:nä, Leppänen kommentoi asiaa Kirkko Porissa -sivustolla.

Tuija Kruusin tekemän oikaisupyynnön vaikutuksista ei tuomiokapitulissa piispan mukaan ole ehditty keskustella.

– Leppäsen mukaan niin vaalien valmistelijoita kuin valitsijoitakin on aina etukäteen huolellisesti evästetty vaaliprosessin eri vaiheista, ettei ongelmia syntyisi, viestintäpäällikkö Kuhna kertoo.

Samu Revon on määrä ottaa uusi virkansa vastaan lokakuun alussa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut