Rantalan valokuvat virtuaalinäyttelyssä – Trolssinjoen abstraktit kuviot - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rantalan valokuvat virtuaalinäyttelyssä – Trolssinjoen abstraktit kuviot

Ilari Rantala toteaa, että taide toimii parhaimmillaan peilinä katsojalle.

Tämä Ilari Rantalan otos on nimeltään Aarnikotkan arveluttava alamäki.

6.7. 19:54

Trolssissa mökkeilevä Ilari Rantala on koonnut valokuvistaan virtuaalinäyttelyn internetiin kaikkien nähtäville. Hän on keväisin ja kesäisin kuvannut virtaavan Trolssinjoen pintaan muodostuneita abstrakteja kuvioita. Näyttely on nimeltään Alinen maailma.

– Katsoja voi tulkita kuvia vapaasti. Toivon, että kuvat herättävät katsojissa ajatuksia ja kysymyksiä. Kuvatessani pyrin hakemaan kuvauskohteesta maalauksellista vaikutelmaa, Rantala selostaa.

Hänen mielestään taide toimii parhaimmillaan peilinä katsojalle.

– Kuva voi koskettaa jotain ihmisen sisimmässä, heijastaa hänen toiveitaan ja pelkojaan. Ihminen voi tunnistaa itsensä, nähdä itsensä nyt ja tulevaisuudessa.

Valokuvat peilaavat myös häntä itseään.

– Valokuvaajana otan itse asiassa kuvia itsestäni. Kuvani kertovat, miten näen maailman ympärilläni ja mitä siitä haluan näyttää sinulle. Kuvani kertovat ajatuksistani ja tunteistani.

Hän kertoo olevansa keravalainen amatööri, joka on harrastanut valokuvausta vuosikymmeniä.

– Ensimmäisen oman kameran sain vuonna 1965. Valokuviani on aikaisemminkin ollut esillä internetissä reilut kymmenen vuotta sitten. Tuosta kokeilusta innostuin järjestämään kunnon näyttelyn Lasipalatsiin Helsingin keskustassa. Valokuviani on ollut esillä myös Merikarvialla galleria Vanhassa Savussa.

Virtuaalinäyttely on nähtävissä internetissä 21. heinäkuuta saakka. Ilari Rantalan kotisivuille ja sitä kautta virtuaaligalleriaan pääset tutustumaan tästä linkistä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut