Maantien päällystystyöt alkavat Ahlaisten ja Merikarvian välillä – tiellä liikkujien syytä varautua viivästyksiin - Satakunta - Satakunnan Kansa

Maantien päällystystyöt alkavat Ahlaisten ja Merikarvian välillä – tiellä liikkujien syytä varautua viivästyksiin

Päällystystöitä on myös muun muassa Harjavallassa ja Kiukaisissa.

Työmaiden kohdalla on alennettu nopeusrajoitus ja tiellä liikkujien on syytä noudattaa varovaisuutta työmaan läheisyydessä ajaessaan, kerrotaan Varsinais-Suomen ely-keskuksen tiedotteessa.

4.7.2021 13:48

Satakunnan kesän suurin päällystyskohde on maantiellä 2680 Ahlaisten ja Merikarvian välillä. Sen päällystystyöt alkavat heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Tienparannustyön kokonaispituus on 27,5 kilometriä.

Maantiellä 2463 Harjavallan ja Kokemäen välillä tehdään myös päällystettä. Työt jatkuvat Kiukaisissa maantiellä 2194, kerrotaan Varsinais-Suomen ely-keskuksen tiedotteessa.

Kaikissa kohteissa tie on päällystettävällä osuudella kaksikaistainen, ja liikenne pysäytetään kummastakin suunnasta vuorotellen. Töitä tehdään päivä- ja ilta-aikaan, mikä tarkoittaa, että tiellä liikkujien on syytä varautua viivästyksiin. Paikalla on liikenteenohjaus.

Työmaiden kohdalla on alennettu nopeusrajoitus ja tiellä liikkujien on syytä noudattaa varovaisuutta työmaan läheisyydessä ajaessaan. Nopeusrajoitukset palautetaan ennalleen vasta kun tiemerkinnät on maalattu päällystystöiden jälkeen, tiedotteessa sanotaan.

Mahdollinen sade voi vaikuttaa aikatauluihin, koska päällystystöitä ei voida tehdä kovalla sateella. Sade voi myös viivästyttää tiemerkintöjen tekemistä, sillä tiemerkintöjä voidaan maalata ainoastaan kuivalla kelillä.

Myös keskikesän helteet saattavat aiheuttaa muutoksia aikatauluihin. Jos uuden asfalttipinnan jäähtyminen ja kovettuminen hidastuu, päällystetty kaista joudutaan pitämään liikenteeltä suljettuna pidempään.

Ajo liian kuumalla ja pehmeällä päällysteellä aiheuttaisi asfaltin pintaan muodonmuutoksia, mikä tekisi päällystyön koko lailla turhaksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut