Lounais-Suomen poliisilla kiireinen juhannus – Yyterin leirintäalueella oli levotonta - Satakunta - Satakunnan Kansa

Lounais-Suomen poliisilla kiireinen juhannus – Yyterin leirintäalueella oli levotonta

Eniten poliisitehtäviä oli yömyöhään, koska ravintolat saivat olla pitkään auki.

Kuvituskuva.

26.6.2021 11:49

Pori

Poliisia tarvittiin tänä juhannuksena suunnilleen saman verran kuin viime vuonna. Lounais-Suomen poliisi tiedottaa, että sen alueella Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa oli juhannusaattona ja juhannuspäivää edeltävänä yönä noin 600 tehtävää.

Määrä nousi vielä 1 300 sunnuntaihin puoleenpäivään mennessä. Näistä kotihälytystehtäviä oli 150. Ilmoituksia erilaisista häiriökäyttäytymisistä poliisi sai yli 200.

Poliisin tiedotteen mukaan juhannuksen vietossa on ollut hyvää se, ettei yhden tapon yrityksen lisäksi muita ihmishenkiä tai vakavia loukkaantumisia vaatineita rikoksia ole tullut poliisin tietoon.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Turussa tapahtui tapon yritys yksityisasunnossa. Mies sai riidan päätteeksi vakavat vammat teräaseella tehdystä lyönnistä.

Hellekeli ja auki olevat ravintolat saivat ihmiset liikkeelle cityjuhannuksen viettoon. Poliisia työllistivät tiedotteen mukaan erityisesti erilaiset tappelunnujakat ravintoloiden ulkopuolella, itsetuhoiset ihmiset, metelikeikat ja rattijuopumukset.

Aattoyönä poliisin keikkatahti oli kiivaimmillaan puolen yön jälkeen jatkuen lähes aamuun saakka. Tehtävät olivat poliisin perustehtäviä, mutta hälytysten joukossa oli huomattavan paljon itsetuhoisia, vahvasti päihtyneitä ihmisiä ja rattijuoppoja.

Suurin osa tehtävistä on keskittynyt Turkuun ja erityisesti poliisi mainitsee Aurajoen rannan, joka oli aika ajoin hyvinkin levoton.

Porin Yyterissä leirintäalueella oli runsaasti ihmisiä ja päihtyneistä juhannuksenjuhlijoista johtuvia häiriötehtäviä.

Uutista on päivitetty 27.6. kello 15.26: lisätty tietoja poliisin sunnuntain tiedotteesta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut