Vaasa–Uumaja-väliä liikennöivän matkustaja-autolautta Aurora Botnian luovutus siirtyy heinäkuulle - Satakunta - Satakunnan Kansa

Vaasa–Uumaja-väliä liikennöivän matkustaja-autolautta Aurora Botnian luovutus siirtyy heinäkuulle

Rauma Marine Constructionsin telakalla Raumalla rakennustöiden loppuvaiheessa oleva Aurora Botnia luovutetaan tämän vuoden heinäkuun puolivälissä.

Rauman telakalla valmisteilla olevan matkustaja-autolautta Aurora Botnian luovutusajankohta tarkentui heinäkuulle.

15.6.2021 17:46

Rauma

Matkustaja-autolautan luovutusajankohta tarkentui heinäkuulle, jotta RMC pystyy varaamaan riittävän ajan polttoaineratkaisun valmisteleville töille sekä varmistamaan koronaturvallisen työskentelyn telakalla, RMC:n tiedotteessa kerrotaan.

Aurora Botnia palasi viime viikolla ensimmäiseltä merikoeajoltaan, jolla testattiin laivan suorituskykyä. RMC:n telakalla on valmistauduttu nyt seuraavaan merikoeajoon, jolla keskitytään testaamaan laivan ensisijaisena polttoaineena käytettävää nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä.

Toisen merikokeen valmistelevien töiden jälkeen on tarkentunut myös Aurora Botnian luovutusaikataulu.

– Kyseessä on uuden sukupolven matkustaja-autolautta, joka pystyy hyödyntämään polttoaineenaan LNG:tä, sähköä ja tulevaisuudessa myös biokaasua. Innovatiivisen polttoaineratkaisun valmistelevat työt ovat vieneet ennakoitua enemmän aikaa, minkä myötä luovutusajankohta on tarkentunut heinäkuulle, Rauma Marine Constructionsin toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa kertoo tiedotteessa.

Heinimaan mukaan on myös erittäin tärkeää, että rakennustöiden loppuvaihe pystytään hoitamaan mahdollisimman koronaturvallisesti.

– Päätimme yhdessä tilaajan kanssa jo maaliskuussa, että tärkeintä on saada aluksen viimeistely- ja käyttöönottotöissä toimivien määrä pidettyä koronan kannalta turvallisissa rajoissa. Tässä olemme onnistuneet, ja koronatilanne on pysynyt telakalla rauhallisena. Heinäkuun luovutusaikataululla pystymme jatkamaan työskentelyä sen eteen, että alus saadaan luovutettua turvallisuudesta tinkimättä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut