Rauman kaupungilta uusi koronatuki yhdistyksille - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rauman kaupungilta uusi koronatuki yhdistyksille – Pallo-Iirot haki huojennusta tappioilleen

Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoyhdistyksille tulee Raumalla haettavaksi harkinnanvarainen avustus koronavuoden menetyksiin ja toiminnan turvaamiseen.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta saa Raumalla lisätukea koronakauden taloudellisten menetysten paikkaamiseen.

15.6.2021 20:13

Rauma

Lasten ja nuorten kulttuuri-, liikunta- ja yhdistystoiminta saa Raumalla kaupungilta lisää rahallista tukea koronaepidemian 2020–21 taloudellisten menetysten korjaamiseen. Kaupunginhallitus myönsi 70 000 euron lisämäärärahan jaettavaksi harkinnanvaraisina avustuksina.

Avustusta on haettava erikseen ja tuki on tarkoitettu yhdistysten toiminnan turvaamiseen. Avustusten jaossa painotetaan lasten ja nuorten kulttuuri- ja liikuntatoiminnan edistämistä.

Aiemmin kaupunki on tukenut yhdistyksiä muun muassa avustusten myöntämisellä täysimääräisinä vuoden 2019 toiminnan perusteella sekä vuokra- ja maksuhuojennuksilla.

Aloite uuteen tukimuotoon tuli Pallo-Iiroilta, joka haki kaupungilta tukea tappioidensa kattamiseen. Kaupungin liikuntatilojen käyttörajoitusten sekä koronaepidemian kokoontumisrajoitusten seurauksena seuran tapahtumatoiminta on ollut käytännössä seisokissa.

Seuralta on jäänyt saamatta huomattava summa osallistumismaksuja sekä liikuntakerhojen ja erillistapahtumien maksutuloja.

Hakemuksessaan kaupungille Pallo-Iirot arvioi menettäneensä maksutuloja noin 130 000 euroa. Kuluja on saatu karsittua, mutta seura arvioi nettotappioikseen koronakaudelta 90000–100000 euroa.

Kaupungille Pallo-Iirot esitti, että liikunnan toiminta-avustukset 2021 myönnettäisiin urheiluseuroille kertaluontoisesti kaksinkertaisina.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut