Ilkivaltaa Noormarkun ja Ahlaisten uimarannoilla - Satakunta - Satakunnan Kansa

Noormarkun ja Ahlaisten uimarannoilla tehty ilkivaltaa – ”Muutama yksilö saattaa pilata kaikkien mahdollisuudet”

Harmin lisäksi ilkivallan jälkien korjaaminen sitoo kaupungin resursseja.

Ahlaisten uimaranta arkistokuvassa.

9.6. 16:45

Ahlainen, Noormarkku

Uimarannoilla on tehty ilkivaltaa Ahlaisissa ja Noormarkussa, tiedottaa Porin kaupunki. Työnjohtaja Seppo Myllykosken mukaan Ahlaisten uimarannalta on tullut useita ilmoituksia rantavedestä löytyneistä lasinsiruista.

– Uimaranta on nyt suljettuna perjantaihin asti, jolloin ilkivallan jälkiä joudutaan korjaamaan siirtämällä laituria ja korvaamalla kaivinkoneen avulla saastunut hiekka uudella, hän kertoo tiedotteessa.

Noormarkussa ranta-alueella on puolestaan ajettu kieltomerkkien vastaisesti mopoilla, ja näin aiheutettu vaaraa ja pelkoa rannalla olleille henkilöille. Ilkivaltaa on tehty myös uimakoppeja töhrien, niiden päällä kiipeillen ja jopa ihmisten päälle sylkien.

Ensimmäisenä aukiolopäivänä rannalla yritettiin kaataa laituri. Tämän seurauksena rikkoutui turvapuomi, mikä vaati myös pelastuslaitoksen puuttumista tilanteeseen. Poliisi on tavoittanut tekijät.

Kaupunki vetoaa tiedotteessa asukkaisiin, jotta kaikkien viihtyvyydeksi tarkoitetut uimarannat ja muut alueet pysyisivät käyttökunnossa. Ylimääräiset korjaustyöt aiheuttavat myös takaiskuja alueiden ylläpitoon. Kesäkaudella jo ennestään kiireisestä aikataulusta häviää tilaa normaalilta ylläpidolta ja kehittämiseltä.

– Resurssit eivät yksinkertaisesti riitä ilkivallan jälkien korjaamiseen, sillä sama henkilöstö on vastuussa useiden muiden kohteiden ylläpidosta. Mikäli meno jatkuu samanlaisena, joutuu kaupunki arvioimaan toistuvasti ilkivallan kohteeksi joutuvien alueiden ylläpidon jatkumista. Muutama yksilö saattaa tässä pilata kaikkien mahdollisuudet, Myllykoski huomauttaa.

Uimarannoilla vierailevia asukkaita kehotetaan tarkkaavaisuuteen. Ilkivaltahavainnoista tulee ilmoittaa välittömästi kaupungin kunnossapidon henkilöstölle lisävahinkojen välttämiseksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: