Laki takaa nuorisovaltuustoille mahdollisuuden vaikuttaa kotikuntansa asioihin, mutta käytännöt ovat kirjavia – Selvitimme, minkä pöytien ääreen nuoret Satakunnan kunnissa kelpuutetaan

”Toivoisin, että he alkaisivat oikeasti ajamaan nuorten asiaa”, vinkkaa Säkylän nuorisovaltuuston puheenjohtaja Annina Lindh tuleville kuntapäättäjille. Hänen kollegansa Jonna Toivonen on hyvin tyytyväinen siihen, miten nuorten ääni kuullaan Huittisissa. Satakunnan Kansa selvitti, miten nuorisovaltuustot saavat edustajia maakunnan kuntien lautakuntiin, sekä kunnan- ja kaupunginvaltuustoihin ja -hallituksiin.

Säkylän nuorisovaltuuston puheenjohtaja Annina Lindh ei ole tyytyväinen nuorten vaikutusmahdollisuuksiin kunnassa. Hän toivoo uusilta kuntapäättäjiltä tilanteeseen muutosta.

12.6.2021 6:00

Nuorten mahdollisuudet vaikuttaa kotikuntansa asioihin ovat edenneet – toisissa kunnissa pidemmin, toisissa lyhyemmin harppauksin – sen jälkeen, kun nuorisovaltuustoista tai vastaavista nuorten vaikuttajaryhmistä tuli lakisääteisiä nelisen vuotta sitten.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut