Venatorin tulipalo ja vitsi ruusunhimosta siivittivät viisikymppisen porilaispariskunnan lukion penkille – Näin 20 merkin tekstareista edettiin 3 000 merkin ylioppilasaineeseen - Satakunta - Satakunnan Kansa

Venatorin tulipalo ja vitsi ruusunhimosta siivittivät viisikymppisen porilaispariskunnan lukion penkille – Näin 20 merkin tekstareista edettiin 3 000 merkin ylioppilasaineeseen

Neljän vuoden puristus, joka huipentui kirjoituksiin korona-aikana, sai kruununsa perjantaina, kun porilaiset Tapani Männikkö ja Maarit Kuusiluoto-Männikkö lakitettiin Porin iltalukiossa. Odottamattomat käänteet parin 17-vuotisen suhteen aikana ovat johtaneet uusien porttien äärelle.

– Maljakkoja on haalittu, mutta ajattelin ottaa ihan tällaisen ämpärin juhlapaikalle. Ruusut on kätevä laittaa siihen, ja ne saa sitten kahvasta kannettua helposti kotiin, Maarit Kuusiluoto-Männikkö, 51, kertoo järjestellessään miehensä Tapanin, 50, kanssa yhteistä lakkiaispäivää alkuviikosta. Juhlat ovat parin mukaan ”karsitut” ja tila suhteessa iso, joten juhlimaan pystyy koronaturvallisesti.

5.6. 6:00

Pori

On sattumien summaa, että väinöläläisessä rivitalossa on saatu viime päivät kerätä kasaan kaikkia maljakoita, joita omasta ja lähisuvun huusholleista löytyy. Perjantaina ne täyttyivät ruusuista – tai tämä oli ainakin Maarit Kuusiluoto-Männikön, 51, oletus.

– Tästä on vitsailtu niin monta kertaa, että suku ja ystävät tietävät kyllä, mitä tuoda.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: