Adelina Kaunisto, 19, ajatteli vuosia, että hän ei osaa matematiikkaa – nyt tuore ylioppilas kertoo, miten hän selviytyi lukion pitkästä matematiikasta voittajana - Satakunta - Satakunnan Kansa

Adelina Kaunisto, 19, ajatteli vuosia, että hän ei osaa matematiikkaa – nyt tuore ylioppilas kertoo, miten hän selviytyi lukion pitkästä matematiikasta voittajana

Pitkän matematiikan merkitys on korostunut korkeakoulujen todistusvalinnoissa. Porilainen Adelina Kaunisto aikoi jo luovuttaa, kunnes oivalsi, mistä matematiikassa oikeasti on kyse.

Adelina Kaunisto hankki kaksi valmistujaisasua, koska hän ei osannut päättää, kumpi olisi hienompi. Hän osti haalarin ja mekon käytettyinä netistä.

5.6. 6:00

Pori

Porilainen Adelina Kaunisto, 19, tiesi jo ala-asteella, että hän haluaa lääkäriksi. Matkan varrella unelma jalostui ja tänä keväänä Porin Lyseon lukion tuore ylioppilas pyrki opiskelemaan hammaslääkäriksi.

Yhä useampi nuori pääsee korkeakouluopintoihin suoraan ylioppilastodistuksella. Valintauudistus on korostanut erityisesti pitkän matematiikan roolia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: