Vesa-Matti Loiri ikuistettiin Harjavallan liikekeskukseen - Satakunta - Satakunnan Kansa

Vesa-Matti Loiri ikuistettiin Harjavallan liikekeskukseen

Harjavallan liikekeskusta on viime päivinä valokuvattu poikkeuksellisen paljon. Tässä syy.

Tatuointiartistit Jan Axel ja Tero Heinonen maalasivat piristystä Harjavallan liikekeskukseen viikonloppuna.

21.5. 21:32

Monet saattavat vielä muistaa, kuinka uransa alkuaikoina Vesa-Matti Loiri kävi esiintymässä myös Harjavallan liikekeskuksessa. Tuo tapahtui 1960-luvulla.

Tänä keväänä taiteilija teki tavallaan paluun Harjavaltaan, kun liikekeskuksen Killankadun puoleiseen päätyyn ikuistettiin hänen kuvansa.

Työn taustalla oli kaksi tatuointiartistia: Harjavaltalainen Tero Heinonen ja helsinkiläinen Jan Axel. Heinoselle tarina Vesa-Matti Loirin Harjavallan esiintymisestä on tuttu, mutta se toimi työn alulle panevana tekijänä vain osin.

Ennen kaikkea Heinonen on Vesa-Matti Loirin fani.

– Halusin piristää Harjavallan katukuvaa jollain tavalla. Maalauksesta on tullut tosi hyvää palautetta, eli tavoite onnistui sataprosenttisesti.

Heinonen valmisteli projektia pari kuukautta muun muassa luonnostelemalla maalausta. Erityiskiitoksen hän antaa liikekeskuksen taustayhtiölle ja Harjavallan kaupungille, joiden kanssa lupa-asiat etenivät hyvässä hengessä.

Jan Axel puolestaan oli Tero Heinoselle entuudestaan tuttu vain Instagramin kautta. Hän kuitenkin tiesi helsinkiläisen osaavan graffitien tekemisen.

– Tein maalauksesta hahmotelman ja kysyin, kiinnostaisiko Jania tulla tekemään sitä. Meillä löytyi heti yhteinen sävel. Se oli itsellenikin näytönpaikka, koska piti opetella uusia taitoja, jotta sain maalauksen tekstin ja taustan toimimaan.

Miehet aloittivat urakan illalla viime torstaina. Työ valmistui sunnuntaina.

– Teimme pitkää päivää. Perjantaina maalasimme 12 tuntia ja lauantaina liki saman verran.

Entä tulevaisuudessa, nähdäänkö vastaavia töitä lisää? Miksei.

– Kivaahan se olisi, koska kaupunki vaatii piristystä. Kun keksii idean, lupa-asiat toimivat kaupungin kanssa hyvin. Jokainen voi tehdä jotain oma-aloitteisesti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: