Rauman Pitsiviikko tekee paluun yleisötapahtumiin - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rauman Pitsiviikkoa pääsee kesällä viettämään paikan päälle – koronarajoituksiin varaudutaan silti

Konsertit ja tilaisuudet pienimuotoisempina. Mustan Pitsin Yö lyhenee iltatapahtumaksi.

Pitsiviikkoa vietetään heinäkuussa Raumalla 51. kerran kesäisen kulttuurin äärellä ja oikeissa yleisötapahtumissa, jos koronarajoitukset vain sallivat.

6.5. 14:31

Rauma

Viime vuonna koronaepidemian vuoksi virtuaalisesti verkossa vietetty Rauman Pitsiviikko palaa tänä vuonna heinäkuussa oikeilla tapahtumilla, joihin yleisö voi osallistua paikan päällä.

Pitsiviikkoa vietetään 17.–25. heinäkuuta. Museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari sanoo, että tilaisuuksien laajuuden ja kävijämäärää määrittävät kuitenkin koronarajoitukset ja ohjelmasisältö selkiytyy alkukesän aikana.

Ohjelmallisten tilaisuuksien lisäksi Raumalla yritetään järjestää perinteiset markkinatapahtumat ja suunnitelmana on myös kansainvälisten markkinoiden paluu.

– Tilaisuuksien ja konserttien kestoa rajoitetaan illan tunteihin, todennäköisesti kello 20:een tai kello 21:een. Tapahtumat ovat pienimuotoisempia, jotta turvavälit voidaan säilyttää riittävinä, Risto Kupari kertoo.

Todennäköisesti jatkuvien koronarajoitusten vuoksi Savilanpuistoon ei tule viime vuosien tapaan konsertti- ja ravintola-areenaa. Myös perinteinen viikon kansankarnevaali Mustan Pitsin Yö typistetään iltatapahtumaksi.

Pitsiviikon ja kesäisen kulttuurin tapahtumapaikkana on Savilanpuiston sijasta Rauman taidemuseon sisäpihalle rakennettava ulkolava. Sisäpihalla yleisömäärä ja varoetäisyydet ovat helpommin kontrolloitavissa.

Risto Kuparin mukaan osa Pitsiviikon ohjelmasta on tarkoitus esittää verkon kautta striimattuna.

– Kokemukset viime vuoden verkko-ohjelmasta olivat myönteisiä, ja siksi varaudumme koronarajoitusten vuoksi myös niiden verkkolähetyksiin, Kupari kertoo.

Ohjelmaesitykset alkavat kaupungin Youtube -kanavalla jo ennakkoon.

Kulttuurituottaja Leila Stenfors kertoo taidemuseon sisäpihan ulkolavan olevan käytössä kolmen viikon ajan 10.–25. heinäkuuta.

– Pitsinäyttelyn teemoihin liittyvää ohjelmaa järjestetään jo ennen Pitsiviikkoa. Lisäksi ulkolava annetaan myös toisten ohjelmajärjestäjien käyttöön vajaan viikon ajaksi ennen Pitsiviikon alkua. Luvassa on tapahtumaan eräänlainen varaslähtö, joka otetaan poikkeuksellisen tilanteen takia jo heinäkuun alussa, Leila Stenfors sanoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: