Kaarina Rannen vaatimus konsulttisotkun kirjaamisesta tilintarkastuskertomuksen yhteyteen jäi vaille kannatusta - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kaarina Rannen vaatimus konsulttisotkun kirjaamisesta tilintarkastuskertomuksen yhteyteen jäi vaille kannatusta

Tarkastuslautakunta tyytyi merkitsemään laajennetun tilintarkastuksen tiedoksi.

Kaarina Rannen (vihr.) mukaan kaupungin johdon toimet ovat vaikuttaneet epäedullisesti kaupungin talouteen. ­

4.5. 19:18

Pori

Porin tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Kaarina Ranne (vihr.) vaati tiistain kokouksessa kirjaamaan konsulttihankintojen epäselvyydet tilintarkastuskertomuksen yhteyteen.

Kaupunginhallitus oli lähettänyt tarkastuslautakunnalle tiedoksi laajennetun tilintarkastuksen, jonka mukaan Porin kaupungin ostamat konsulttipalvelut reittilentojen hankintaan olisi pitänyt kilpailuttaa.

Tarkastuslautakunnan pohjaesitys oli, että vuoden 2020 tilinpäätös hyväksytään ja kunnan hallintoa ja taloutta hoitaneille toimielinten jäsenille ja tehtäväalueiden johtaville viranhaltijoille myönnetään vastuuvapaus.

Ranne esitti tähän lisäystä.

”Lentoliikennettä ja sitä koskevaa konsultointia ei ole kilpailutettu lainsäädännön (Hankintalaki 2016) eikä Porin kaupungin oman hankintaohjeen (Porin kaupungin hankintapalvelujen seudullisen yhteistoiminta- alueen hankintaohjeet/1.8.2017) mukaisesti. Tarkastuslautakunnan jäsenille lähetyn (21.4.21) laajennetun tilintarkastuksen raportin mukaan Porin kaupungin johdon toimet edellä mainittuja päätöksiä ja sopimuksia tehtäessä eivät ole täyttäneet hankintalain ja hankintaohjeiden säädöksiä ja määräyksiä eivätkä hyvää hallintotapaa. Toimilla on kerrannaisvaikutukset aina vuoteen 2020 ja tähän päivään asti. Ne ovat vaikuttaneet epäedullisesti kaupungin talouteen ja kaupunkilaisten luottamukseen kaupunginjohtoa kohtaan.”

Rannen esitys ei saanut lautakunnassa kannatusta. Hän jätti asiasta eriävän mielipiteen.

Konsulttihankinnoista on jätetty kaksi tutkintapyyntöä poliisille. Lisäksi Kilpailu- ja kuluttajavirasto on käynnistänyt selvityksen.

Kaupunginvaltuuston on tarkoitus hyväksyä tilintarkastuskertomus ja myöntää vastuuvapaus kesäkuun kokouksessa.

Uutista oikaistu: Ranne ei esittänyt muutosta tilintarkastuskertomukseen, vaan lautakunnan päätösehdotukseen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?