Demarit kasvattivat Raumalla eniten ehdokaslistaansa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Demarit kasvattivat Raumalla eniten ehdokaslistaansa – ehdokkaiden kokonaismäärään lisäys

Uutena ryhmänä kaupunginvaltuustoon pyrkii Liike Nyt.

Rauman kaupunginvaltuustoon kesäkuun vaaleissa ehdolla yhteensä 194 ehdokasta.­

4.5. 19:28

Rauma

Kuntavaaliehdokkaiden toinen asettelukierros toi lisäystä Raumalla ehdokasvalikoimaan. Kaupunginvaltuustoon pyrkii 194 ehdokasta. Vuoden 2017 kuntavaaleissa ehdokkaita oli 174.

Eniten listaansa vaalien siirron ja ehdokasasettelun lisäajalla kasvatti sdp. Puolue sai yhdeksän uutta ehdokasta ja heitä on kesäkuun vaaleissa yhteensä 51. Demarit pitivät näin keulapaikkansa Rauman ehdokasasettelussa.

Nimekkäin ehdokaslisäys on sdp:n entisen kansanedustajan Reijo Kallion liittyminen ehdokasjoukkoon. Kallio on kuluvalla kaudella toiminut Satakuntaliiton hallituksen puheenjohtajana, mutta kaupungin luottamustoimia hänellä ei ole ollut.

Kokoomus oli Raumalla vielä ensimmäisellä ehdokaskierroksella edellä 43 ehdokkaan listallaan. Ehdokaslista piteni jatkoajalla kahdella ehdokkaalla ja listalla on 45 ehdokasta.

Perussuomalaiset kasvattivat Raumalla suhteellisesti eniten ehdokasmääräänsä verrattuna vuoden 2017 kuntavaaleihin. Puolue sai kokoon kesäkuun vaaleihin 32 ehdokasta. Edellisissä vaaleissa ehdokkaita oli 17.

Samoin keskustan ehdokasmäärä kasvoi yhdellä ensimmäiseltä kierrokselta. Ehdokkaita on vaaleissa 19.

Vihreiden ehdokaslista on ennallaan; ehdokkaita on 14. Vasemmistoliiton ehdokaslistalla on 19 ehdokasta, kuten ensimmäisellä kierroksellakin. Kristillisdemokraattien ehdokaslista on saanut kaksi nimeä lisää ja puolueella on yhteensä 12 ehdokasta.

Uutena ryhmänä Rauman listoilla on Liike Nyt. Ehdokkaita liikkeellä on vaaleissa kaksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?