Katso lista suurimmista tietöistä Satakunnassa – tänä vuonna rahoitus päällystystöihin on tiukassa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Katso lista suurimmista tietöistä Satakunnassa – tänä vuonna rahoitus päällystystöihin on tiukassa

Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa käytetään tietöihin tänä vuonna noin 16 miljoonaa euroa. Se on huomattavasti vähemmän kuin viime vuonna.

Viime kesänä päällystystöitä tehtiin muun muassa valtatie 2:lla Porissa. ­

21.4. 10:26

Satakunta

Kesän päällystystyöt alkavat Satakunnassa huhti-toukokuun vaihteessa, ely-keskus tiedottaa.

Tulevana kesänä isoimmat päällystystyöt ovat Satakunnassa valtatie 8:lla Luvian ja Porin välillä sekä Raumalla Unajan ja Kortelan välillä, maantiellä 204 Säkylän ja Euran välillä sekä maantiellä 2680 Pooskerin ja Merikarvian välillä.

Näiden lisäksi päällystystöitä tehdään muun muassa Arantilan ja Harjavallan välillä sekä Harjavallan ja Järilän välillä, Vuorenmaan ja Karhian välillä Säkylässä sekä Köyliön keskustan ja Ristolan välillä.

Tänä vuonna Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa käytetään tietöihin noin 16 miljoonaa euroa, mikä on huomattavasti vähemmän kuin viime vuonna. Viime vuonna päällystystöihin saatiin lisärahoituksia. Myös bitumin hinta oli alhainen.

Päällystysohjelman pituus on kahdessa maakunnassa yhteensä 300 kilometriä, mikä on myös selvästi vähemmän kuin viime vuonna. Päällystyskohteiden valinnassa on painotettu vilkkaasti liikennöityjä teitä.

Koska päätiet ovat kohtuullisen hyvässä kunnossa, töitä on mahdollista toteuttaa jonkin verran myös alemmalla tieverkolla. Kevyen liikenteen väyliä päällystetään yhteensä noin 30 kilometriä, mikä on hieman keskimääräistä enemmän.

Pakkastalvi vaurioitti teiden päällysteitä aiempia leutoja talvia vähemmän. Lisäksi päällysteet olivat viime kesän jäljiltä aiempaa paremmassa kunnossa pitkän päällystysohjelman ja erillisen paikkausohjelman ansiosta.

Vähäliikenteisellä tieverkolla päällystevaurioita on paikoitellen niin paljon, että niitä joudutaan pitämään liikennöitävässä kunnossa täsmäpaikkauksilla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?