Raumaster Oy:lle isot laitetilaukset Metsä Fibre Oy:n Kemin biotuotetehtaalta –Töitä suunnitteluun ja konepajoille Raumalle ja Poriin - Satakunta - Satakunnan Kansa

Raumaster Oy:lle isot laitetilaukset Metsä Fibre Oy:n Kemin biotuotetehtaalta –Töitä suunnitteluun ja konepajoille Raumalle ja Poriin

Rauman Sampaanalan konepajalle laite- ja tuotantotilainvestointeja sekä aluelaajennus.

Raumaster Oy:n toimitusjohtaja Kari Pasanen sanoo Rauman konepajan laajennusmahdollisuuden tulevan todelliseen tarpeeseen. Metsä Fibren laitetilaus työllistää vahvasti ja menneen koronavuoden jälkeen kysyntätilanne markkinoilla on elpynyt.

14.4. 9:00

Rauma

Metsä Group on solminut raumalaisen Raumaster Oy:n kanssa sopimukset merkittävistä laitetoimituksista Metsä Fibre Oy:n Kemin uudelle biotuotetehtaalle. Laitteistosuunnittelu ja valmistus työllistävät Raumalla sekä Porissa.

Osapuolet eivät julkista laitetoimitusten kauppasummia. Laitetoimitusten kotimaisuusaste on noin 70 prosenttia.

Raumaster toimittaa Kemin tehtaalle hakkeen ja kuorenkäsittelyalueen laitteistoja sekä kaasuttimen ja soodakattilan kuljetinjärjestelmät ja pääosan kalkin, meesankäsittelyn ja kaustisoinnin kuljettimista.

Raumaster -konseriin kuuluva Raumaster Paper Oy toimittaa Kemin Ajoksen satamaan automaattisia sellupaalien purku- ja lastauslaitteistoja. Satamalaitteiden suunnittelu, valmistus ja asennus on yhtiön Porin konepajan osuudella.

Metsä Fibren uusi tehdas aloittaa tuotannon vuoden 2023 toisella vuosipuoliskolla. Biotuotetehtaan projektijohtaja Jari-Pekka Johansson sanoo tehtaalle asetun korkeat materiaali-, energia- ja ympäristötavoitteet. Tehtaalle hankitaan parasta käytettävissä olevaa tekniikkaa, ja siksi laitetoimittajilta vaaditaan teknisesti luotettavimpia ratkaisuja sekä tuotannon tarpeiden tuntemusta.

Johanssonin mukaan Raumaster ja Raumaster Paper täyttävät kriteerit. – Meillä on edellytykset rakentaa yhdessä tehokas ja toimintavarma biotuotetehdas, Johansson sanoo yhtiön tiedotteessa.

Toimitusjohtaja Kari Pasanen sanoo Metsä Fibren Kemin tehtaan laitetilausten olevan Raumasterille sekä Raumaster Paper -yhtiölle laajuudeltaan suuri toimitus ja työllistämisvaikutus on merkittävä, useita kymmeniä työvuosia. Tilaus on myös siksi tärkeä, että Kemin tehtaan laitetoimituksilta vaaditaan erittäin korkeaa laatua ja pitkää elinkaarta tuotantokäytössä.

Kemin biotuotetehtaan laitetoimitusten suunnittelu on käynnistynyt ja ensimmäiset laitetoimitukset ajoittuvat vuoden 2022 alkupuolelle.

– Pääosa suunnittelutyöstä tehdään Raumalla. Laitevalmistus työllistää omia konepajojamme sekä alihankkijoitamme, Pasanen sanoo.

Rauman Sampaanalaan konepajauudistus

Raumaster Oy on käynnistänyt Sampaanalan teollisuusalueella konepajansa laajennus- ja kehitysinvestoinnit. Kari Pasanen sanoo tähtäimessä olevan tuotannon ja tuottavuuden kasvu sekä valmistuksen kilpailukyvyn parantaminen. Yhtiö on investoimassa tilojen laajennuksen lisäksi laitekannan uudistuksiin.

Rauman kaupungin kanssa yhtiö on sopinut konepaja-alueen kaavoituksen uudistamisesta ja alueen laajentamisesta. Raumaster saa lisää tilaa tuotanto- ja toimitiloilleen sekä varastoinnille kolmen teollisuustontin yhdistämisellä ja Hiojantien osan rakentamisella uudelle paikalle.

Kari Pasanen sanoo lisätilan olevan erittäin tarpeen tuotannon kasvaessa sekä alueen tehokkaan käytön kannalta. Tuotantotilojen laajennuksen lisäksi yhtiö laajentaa myös konepajan toimisto- ja sosiaalitiloja. Rakennustyöt ovat käynnistymässä kevään kuluessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: