Tehovalvontapäivä jalankulkijoiden ja kaksipyöräisten kuljettajien turvallisuuden edistämiseksi - Satakunta - Satakunnan Kansa

Torstaina tehovalvontaa: Eniten loukkaantuneita polkupyöräilijöitä Lounais-Suomessa

Poliisilla on torstaina tehovalvontapäivä, jolla edistetään jalankulkijoiden ja kaksipyöräisten kuljettajien liikenneturvallisuutta.

Kuvituskuva. ­

8.4. 10:51

Satakunta

Lounais-Suomen poliisi jalkautuu torstaina valvomaan suojattomien tienkäyttäjien eli moottorikäyttöisten ajoneuvojen, jalankulkijoiden, pyöräilijöiden ja kevyen sähköajoneuvon kuljettajien liikennekäyttäytymistä.

Tilastojen valossa niin jalankulkijat kuin kaksipyöräisten kuljettajat ovat turvattomammassa asemassa muuhun liikenteeseen verrattuna, tiedotteessa kerrotaan.

Vaikka esimerkiksi poliisin tietoon tulleissa onnettomuuksissa loukkaantuneiden polkupyöräilijöiden määrä on viime vuosina vähentynyt, vastaavasti kuolleiden polkupyöräilijöiden määrä on kasvanut.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan viime vuonna pelkästään Lounais-Suomen poliisin tietoon tulleissa tieliikenneonnettomuuksissa kuoli viisi polkupyöräilijää.

– Loukkaantuneita vuonna 2020 tilastoitiin 101, mikä on huomattavasti enemmän kuin yhdenkään muun poliisilaitoksen alueella. Lisäksi täytyy muistaa, että suuri osa loukkaantumiseen johtaneista polkupyöräonnettomuuksista ei edes tule poliisin tietoon, sanoo komisario Tuomo Katajisto Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Pysäköinninvalvonta tukee poliisin työtä

Valvontapäivänä puututaan myös suojattomien tienkäyttäjien liikkumista haittaavaan ja vaarantavaan pysäyttämiseen ja pysäköintiin.

– Valvonnassa kiinnitetään huomiota tapauksiin, jossa ajoneuvo on pysäytetty tai pysäköity laittomasti jalkakäytävälle, suojatielle, pyörätielle tai -kaistalle, pyörätien jatkeelle tai alle viiden metrin päähän suojatiestä, risteävästä pyörätiestä tai risteävän pyörätien jatkeesta, Katajisto luettelee.

Myös ainakin Turun ja Porin kaupunkien pysäköinninvalvonnat tukevat omalla tehostetulla valvonnallaan poliisin työtä tämän ja ensi viikon teemavalvonnoissa.

Poliisi jatkaa suojattomien tienkäyttäjien liikenneturvallisuuden edistämistä järjestämällä suojatiesäännön valvontapäivän 14. huhtikuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?