Lasten ja nuorten maksuton kesäruokailu jälleen suunnitteilla Porissa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Lasten ja nuorten maksuton kesäruokailu jälleen suunnitteilla Porissa: ”Pandemia on tuonut uusia perheitä tuen tarpeen piiriin”

Viime kesänä toiminnassa mukana olleet yhteistyötahot ovat halukkaita jatkoon.

Kuvituskuva.­

8.4. 10:07

Pori

Porilaisille 7–18-vuotiaille lapsille ja nuorille esitetään maksutonta kesäruokailua myös tänä kesänä. Viime vuonna toiminnassa mukana olleet yhteistyötahot ovat halukkaita kesäruokailun järjestämiseen, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

– Koulujen kesäloman aikana tarjottavalla maksuttomalla ruualla ja ohjatulla toiminnalla on suuri merkitys perheille sekä henkisesti että taloudellisesti, sanoo controller Tiina Toivonen Porin kaupungilta.

Hänen mukaansa koronapandemia on vaikeuttanut monien ennestään huonossa asemassa olleiden perheiden tilannetta ja tuonut uusia perheitä tuen tarpeen piiriin

Viime kesänä ruokakokeilu laajentui keskustan ulkopuolelle kolmelle asuinalueelle, kun mukaan toteutukseen saatiin uusia kumppaneita. Maksuton kesäruokailu järjestettiin keskustan lisäksi Sampolassa, Pihlavassa ja Ahlaisissa. Ruokailu osoitti tarpeellisuutensa samalla tavalla kuin aloitusvuonna 2019.

– Satakunnan yhteisökeskus on lupautunut jälleen koordinoimaan toimintaa. Mukaan haetaan myös uusia kumppaneita, joiden avulla ruokailua voitaisiin laajentaa edelleen uusille alueille ja uusien perheiden ulottuville, Toivonen kertoo.

Porin kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan maanantaina 12. huhtikuuta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?