Avi tiukkana: Runsaasti sisätiloja ”lukkojen taakse” - Satakunta - Satakunnan Kansa

Näin avi määräsi Satakunnan sulkutilasta: Sisä- ja ulkotilojen käyttöön kovia rajoituksia

Suositus yläluokkien etäopetukseen siirtymisestä vaihtui määräykseksi.

Ulkoliikuntatiloihin ei saa kertyä yli 50 hengen joukkoa. Porin Liisanpuiston jäällä oli kuluvana talvena runsaasti väkeä. Apua ei olisi edes siitä, että ulkotilaa rajattaisiin lippusiimoilla.­

4.3. 15:31

Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa nopeasti huonontuneen koronatilanteen takia Lounais-Suomen aluehallintavirasto teki pikaisella aikataululla uusia päätöksiä, jotka perustuvat tartuntatautilakiin.

Asiakastiloja määrättiin Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa suljettavaksi kahden viikon ajaksi. Tämä koskee sisätiloja, joita käytetään yli 10 asiakkaan tai osallistujan samanaikaiseen oleskeluun, sekä rajattuja ulkotiloja, joita käyttävät samanaikaisesti yli 50 asiakasta tai osallistujaa. Määräys astuu voimaan ensi maanantaina 8.maaliskuuta ja on voimassa kaksi viikkoa.

Päätös ei koske ammattilaisurheilua eikä yksityis- ja perhe-elämää.

Avin lista käyttörajoitetuista tiloista on pitkä ja se koskee niin julkisten kuin yksityisten toimijoiden tiloja.

Mukana ovat joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat.

Niin ikään mukana ovat yleiset saunat ja uimahallit.

Kiinni menevät tanssipaikat, kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin ja muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat, jos niissä olisi yli kymmenen henkeä.

Huvi- ja teemapuistot sekä sisäleikkipuistot, sisäleikkipaikat ja tivolit ovat myös listalla.

Kauppakeskuksista suljetaan yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Kaupassa saa käydä, mutta siellä ei ole lupa oleskella turhaan.

Kauppakeskukseen ei pysähdytä seurustelemaan, vaan niistä liikutaan läpi.

Ulkotiloissa ei saa olla yli 50 hengen porukalla. Välien pitää olla muutenkin riittäviä.

Pienempien lasten harrastustoimintaa ei tilojen sulkemisella aiota tuhota.

Muuten suljettaviksi määrättyjä tiloja voidaan pitää käyttää vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten harrastustoimintaan.

Tiloja voidaan vain silloin kun käyttäjämäärä ei ole yli kymmenen henkilöä.

lauantaista lähtien toimijat on velvoitettu myös varmistamaan, että asiakkaille ja toimintaan osallistuville tarkoitetuissa tiloissa henkilöt eivät joudu keskenään lähikontaktiin. Tämä määräys on voimassa kuukauden.

Lähikontaktilla tarkoitetaan fyysistä kontaktia tai oleskelua kasvotusten tai samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan.

Määräyksen kohteena ovat yksityiset yhteisöt, säätiöt ja muut oikeushenkilöt, yksityiset elinkeinonharjoittajat, kunnat ja kuntayhtymät, uskonnolliset yhdyskunnat ja julkisoikeudelliset laitokset.

Päätös koskee yli 10 asiakkaan sisätiloja ja rajattuja ulkotiloja, joita käytetään samanaikaiseen yli 50 asiakkaalle.

Perusopetuksen yläluokat siirretään tilapäiseen etäopetukseen. Määräys astui voimaan Satakunnassa 5. maaliskuuta ja on voimassa 28. maaliskuuta asti.

Määräys perustuu sekin tartuntatautilain pykälään koskee Varsinais-Suomen ja Satakunnan kuntia.

Tyhjiksi jääneitä tiloja voitaisiin sinänsä hyödyntää erityistuen oppilaille tai vaikka ruokahuollon tiloina.

Uutista muokattu 8.3. kello 8.05.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?