Vähärauman koulun rakentaminen alkaa Porissa huhti-toukokuun vaihteessa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Vähärauman koulun rakennustyöt käynnistyvät huhti-toukokuun vaihteessa

Uusi koulu valmistuu suunnitelmien mukaan elokuussa 2022.

Viime vuonna suunnitteluvaiheessa julkaistu havainnekuva rakennuksesta.

23.2. 15:00

Pori

Vähärauman koulun suunnittelu on saatu päätökseen ja tarjouskilpailu rakennusurakan toteuttajasta on parhaillaan käynnissä. Koulun rakennustöiden arvioidaan alkavan huhti-toukokuun vaihteessa, todetaan kaupungin tiedotteessa.

Kouluun tulee tilat 600 1.– 6. luokan oppilaalle sekä 60 henkilökunnan jäsenelle.

Koulua koskeva rakennusurakka on parhaillaan tarjouskilpailussa. Rakennuksen runko toteutetaan pilari-palkki-ontelolaatta-ratkaisuna ja ulkoseinän sisäkuori elementtinä. Koulun julkisivu rakentuu tiilestä, ja tehosteena käytetään värikkäitä julkisivulevyjä. Rakentaminen tapahtuu sääsuojan alla.

Samaan kiinteistöön koulun kanssa rakentuu myös kaikkia alueen asukkaita palvelevat hammashuollon tilat sekä kirjasto. Rakennukseen tulee kokous- ja tapahtumakäyttöön vuokrattavia tiloja ja iltakäyttäjiä palvelee liikuntasali, joka voidaan jakaa kahteen erilliseen tilaan.

Uusi rakennus nousee samalle tontille, josta Vähärauman alakoulun rakennukset purettiin syksyllä 2019. Vähärauman vanhoissa koulurakennuksissa, jotka olivat valmistuneet vuonna 1929 ja 1983, todettiin sisäilmaongelmia.

Kun rakennustyöt käynnistyvät, Liisanpuiston ja Tiilimäen väistökuljetusten pysäkit ja mahdollinen saattoliikenne siirtyvät Viestin kentän reunalle Pietiläntien puolelle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos