Raumalla valitaan kirkkoherra - Satakunta - Satakunnan Kansa

Raumalla valitaan kirkkoherra – Ehdokkaat esittäytyvät live-lähetyksessä

Uusi kirkkoherra valitaan Raumalle välillisellä vaalilla. Kirkkovaltuusto toimittaa vaalin huhtikuun kokouksessaan.

23.2. 9:34

Rauma

Rauman seurakunnan kirkkoherran valinta on etenemässä finaalivaiheeseen. Virkaan on hakeutunut seitsemän ehdokasta, jotka esittäytyvät tiistaina 23. helmikuuta paneelikeskustelussa. Tilaisuus lähetetään netissä seurakunnan Youtube-kanavassa live-lähetyksenä (tiistai 23.3. kello 18) ja radioidaan Radio Ramonassa.

Virkaa ovat hakeneet Laitilan seurakunnan kirkkoherra Petri Laitinen, Uudenkaupungin seurakunnan vs. kappalainen Samuel Mäkinen, Baijerin evankelis-luterilaisen kirkon pastori Matti Nikkanen, Helsingin seurakuntayhtymän johtava sairaalapastori Jussi Ollila, Rauman seurakunnan kappalainen Jukka Purhonen, Rauman seurakunnan kappalainen Olavi Saurio ja Kokemäen seurakunnan vs. kirkkoherra Valtteri Virta.

Kirkkoherran valitsee Rauman kirkkovaltuusto. Seurakunnan johtava viranhaltija valitaan siis välillisellä vaalilla.

Virkavaalin suunnitelmana on, että kirkkoneuvosto valitsee soveltuvuustestiin lähetettävät ehdokkaat 3. maaliskuuta. Kirkkoneuvosto tekee esityksensä valtuustolle kirkkoherran valinnasta 31. maaliskuuta.

Kirkkovaltuustossa vaali on määrä toimittaa 15. huhtikuuta. Rauman seurakunnan verkkopalvelussa on selattavana kirkkoherran vaalin ja ehdokkaiden esittelysivusto.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: