Edunvalvontavaltuutetuksi iäkkäälle leskimiehelle lupautunut kokemäkeläinen Paavo Valtanen törmäsi vakavaan ongelmaan: Valtuutuksen vahvistus voi viedä jopa puoli vuotta – ”en pääse hoitamaan päämieheni pankkiasioita” - Satakunta - Satakunnan Kansa

Edunvalvontavaltuutetuksi ryhtynyt Paavo Valtanen ihmettelee, miten valtuutuksen voimaansaanti voi viedä puolikin vuotta. Valtasen päämiehen kunto heikkeni viime syksynä yllättäen, minkä jälkeen Valtanen alkoi hakea valtuutusta täytäntöön. Valtuutus ei ole vieläkään voimassa, eikä Valtanen voi ilman sitä hoitaa päämiehensä asioita.

Edunvalvontavaltuutetuksi iäkkäälle leskimiehelle lupautunut kokemäkeläinen Paavo Valtanen törmäsi vakavaan ongelmaan: Valtuutuksen vahvistus voi viedä jopa puoli vuotta – ”en pääse hoitamaan päämieheni pankkiasioita”

Digi- ja väestötietovirasto DVV:n mukaan keskimääräinen odotusaika edunvalvontavaltuutuksen vahvistamiselle on kolme kuukautta.


23.2. 6:00

Kun kokemäkeläinen Paavo Valtanen lupautui leskeksi jääneen, iäkkään tuttavansa edunvalvontavaltuutetuksi, hän ei arvannut millaiseen järjestelmän rattaisiin joutuisi.

– Viime syksynä päämieheni, joksi häntä siis kutsun, kunto heikkeni nopeasti ja hän pyysi minua pistämään valtuutuksen voimaan. Hän on vuodepotilaana palvelutalossa, eikä enää itse pysty hoitamaan asioitaan, Valtanen kertoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos