Ulvila haluaa sittenkin vielä neuvotella talousveden ostamisesta Porin Vedeltä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Ulvila haluaa sittenkin vielä neuvotella talousveden ostamisesta Porin Vedeltä

Ulvilan kaupunki on lähettänyt neuvottelupyynnön Ulvilan vesilaitoksen ja Porin Veden yhteistyön kehittämisestä.

4.2.2021 14:23

Ulvila

Ulvilan kaupungin taloussuunnitelmassa esitetään yli miljoonan euron investointeja veden laadun ja veden riittävyyden kehittämiseksi tulevina vuosina. Ennen investointia kaupunki haluaa kuitenkin vielä neuvotella Porin kaupungin kanssa mahdollisesta käyttöveden ostamisesta Porin Vesi -liikelaitokselta. Asiasta on lähetetty Porin kaupungille neuvottelupyyntö.

– Meillä on talousarviossa mittavat määrärahat vedenvalmistuksen kehittämiseksi, mutta haluamme edelleen neuvotella Porin kanssa yhteistyöstä, toteaa Ulvilan kaupunginjohtaja Mikko Löfbacka.

Yli tuhat allekirjoittajaa on vaatinut aloitteessa Ulvilaan parempaa vettä. Aloitteen mukaan kaupungin vedenlaatu on heikko ja vedessä on todettu väri - ja makumuutoksia. Ongelmia koitui etenkin kodin laitteisiin, joiden käyttöikä lyheni kalkkisaostumien vuoksi.

Ravanin oman vesilaitoksen lisäksi Ulvila hankkii pienen osan talousvedestä myös Porin Vedeltä. Tällä hetkellä Ulvila ostaa Porin Vedeltä talousvettä 100–500 kuutiota vuorokaudessa, kun Ulvilan kokonaiskäyttö on 2 800 kuutiota vuorokaudessa.

Kaupunkilaisten keskuudessa on esitetty ajatus siitä, että Ulvila lopettaisi oman vesilaitoksensa toiminnan Ravanissa ja ostaisi jatkossa Porin Vedeltä, joka tuottaa vetensä Tuurujärvestä tekopohjavetenä. Ennen mahdollisia neuvotteluja tehtyjen laskelmien mukaan siirtyminen kokonaan Porin Veden käyttöveteen tarkoittaisi yli 300 000 euron vuotuisia lisäkuluja.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut