Pori toimitti lentoliikennekonsultin laskut - Satakunta - Satakunnan Kansa

Pori toimitti lentoliikennekonsultin laskut

28.1. 21:09

Pori

Porin kaupunki on toimittanut Satakunnan Kansan tietopyynnöllä tilaamat konsulttilaskut. SK pyysi joulukuun 16. kaupungin kirjaamoon lähetetyssä viestissä konsulttiyhtiö Spring advisorin ostolaskuja ja niiden hankintapäätöksiä.

Viime viikolla lehti kertoi, että tietopyyntöön ei ole vastattu lain määrittämässä 14 vuorokauden aikamääreessä, vaikka laillisuusvalvojat ovat huomauttaneet Poria samasta asiasta useaan otteeseen.

Materiaali toimitettiin keskiviikkona 27. tammikuuta eli noin kuusi viikkoa alkuperäisestä tietopyynnöstä.

SK:n vastaava päätoimittaja Tomi Lähdeniemi sanoo, että prosessissa ei ole viivettä lukuun ottamatta mitään tavanomaista tavanomaisuudesta poikkeavaa.

Tietopyyntö sai sytykkeen toimitukseen tulleesta juttuvinkistä, jonka paikkansa pitävyyttä nyt tarkistetaan.

– Toimitus tutustuu materiaaliin ja tekee sen perusteella tarkentavia tietopyyntöjä, joiden perusteella päätetään mahdollisesta uutisoinnista. Asia on saanut kauttamme laajan näkyvyyden, joten on varmaan viisasta kertoa lukijoille myös se, jos mitään uutisoimisen arvoista ei ole, Lähdeniemi sanoo.

Satakunnan Kansa on pyytänyt oikeuskanslerin virastoa huomauttamaan Porin kaupunkia julkisuuslain noudattamisesta jälleen kerran. Lähdeniemen mukaan kyse on kaupunkilaisten oikeusturvasta ja viranomaisten velvollisuudesta huolehtia avoimesta päätöksenteosta.

– Tämä on meidän normaalia työtämme, ei sen ihmeellisempää, Lähdeniemi sanoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: