Cimcorpin uusi toimitusjohtaja lupaa, että Ulvilaan palkataan tänä vuonna lisää työntekijöitä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Cimcorpin uusi toimitusjohtaja lupaa, että Ulvilaan palkataan tänä vuonna lisää työntekijöitä

Toimitusjohtajaksi valittu porilainen Tero Peltomäki, 61, on työskennellyt yrityksen palveluksessa peräti 38 vuotta.

Helmikuussa Cimcorpin toimitusjohtajana aloittava Tero Peltomäki hakee vastapainoa työelämälle Pomarkusta. – Meillä on siellä mökki ja muutama hehtaari metsää. Jos on työpaineita, menen mökille, laitan metsurinvaatteet päälle ja lähden traktorilla metsään.

22.1.2021 6:00

Kun Kaasmarkun kylässä Ulvilassa kasvanut Tero Peltomäki valmistui Porin teknillisestä oppilaitoksesta mekaniikan insinööriksi vuonna 1983 ja aloitti työuransa Rosenlew Automationin suunnittelijana, hän ei osannut kuvitella millainen yhteinen matka työnantajan kanssa on edessä.

Torstaina matka eteni taas yhteen virstanpylvääseen: Peltomäki nimitettiin Cimcorpin toimitusjohtajaksi.

Yrityksen nimi on vaihtunut useampaan kertaan, mutta työntekijä Peltomäki on pysynyt.

– Kun aloitin, firmassa taisi olla parikymmentä insinööriä ja muuta toimihenkilöä sekä verstaan puolella toinen mokoma työntekijöitä. Suunnittelutyöt tehtiin paperille ja asiakkaita lähdettiin tapaamaan maailmalle paksut paperiniput repussa, Peltomäki muistelee.

Nyt Peltomäki saa johdettavakseen yli 500 henkeä työllistävän teknologiayrityksen, jolla on japanilainen omistaja ja toimipisteitä viidessä maassa kolmella eri mantereella.

Cimcorpin pääkonttori on Ulvilassa, missä yhtiön palkkalistoilla on noin 350 henkeä.

– Kun mukaan lasketaan alihankintaketjut, on työllisyysvaikutuksemme Satakunnassa noin 500 miestyövuotta, Peltomäki laskeskelee.

38 palvelusvuoden jälkeen tulleen toimitusjohtaja-nimityksen hetkellä on paikallaan esittää klassinen urheilukysymys: miltä nyt tuntuu?

– Kun näin pitkän uran jälkeen yhtiön omistajat ja johto vielä luottavat minuun, niin mukavaltahan se tuntuu, ei voi kieltää.

Tero Peltomäki

Ikä: 61.

Ammatti: Cimcorpin toimitusjohtaja (1. helmikuuta alkaen)

Työhistoria: Työskennellyt yrityksessä vuodesta 1983 lähtien suunnittelijana, myyntipäällikkönä, myyntijohtajana, kehityspäällikkönä ja varatoimitusjohtajana.

Koulutus: Insinööri.

Asuu: Porin Uudellakoivistolla omakotitalossa.

Perhe: Vaimo, kaksi aikuista poikaa, kaksi lastenlasta, koira.

Harrastukset: Metsänhoito ja mökkeily Isojärven rannalla Pomarkussa.

Cimcorp on satakuntalainen menestystarina. Kun yhtiö siirtyi kuusi vuotta sitten japanilaisomistukseen, tahti on vain kiihtynyt.

– Sinä aikana liikevaihtomme on kaksinkertaistunut.

Kun suomalainen yritys siirtyy ulkomaalaisomistukseen, liittyy tilanteeseen aina pelkoja työpaikkojen puolesta. Peltomäki vakuuttaa, että Cimcorpin kohdalla tällaisia uhkia ei ole.

– Omistajien viesti on ollut alusta asti selvä: Cimporpilla säilyy täydellinen itsemääräämisoikeus. Omistajamme Muratec on erittäin vakavarainen perheyhtiö. Sitä ei ole haluttu pörssiin. Emoyhtiöllä on pitkä historia takanaan ja valtava kynnys irtisanoa työntekijöitään – en tiedä, onko sieltä irtisanottu ikinä yhtään työntekijää.

– Omistajan isän ja isoisän luoma perinne elää yhtiössä edelleen: seitsemän lihavan vuoden aikana sukanvarteen pitää jäädä sen verran, että kestetään seitsemän laihaakin vuotta.

Korona on puraissut silti Cimcorpinkin liiketoimintaa. Pandemia on lykännyt asiakkaiden investointeja ja viivästyttänyt projekteja. Syksyllä yhtiö joutui turvautumaan poikkeukselliseen menettelyyn, kun se lomautti osan henkilökunnastaan.

– Nyt meillä on taas täystyöllisyys. Rekrytointejakin tulemme tänä vuonna tekemään. Määristä en sano vielä mitään.

Vientiyhtiölle koronaan liittyvät matkustusrajoitteet ovat aiheuttaneet paljon harmia.

– Kansainvälisen kaupan tekeminen etänä on hankalaa etenkin Aasiassa. Siellä henkilösuhteet ja kasvotusten tapahtuva kanssakäyminen ovat isoja arvoja.

– Koronarokoteohjelman eteneminen on suuri toive. Se helpottaisi elämäämme paljon.

Peltomäen nimitysuutista käsittelevässä tiedotteessa uuden toimitusjohtajan yhdeksi tärkeimmistä tehtävistä nimettiin yrityksen johtamisen seuraavalle tasolle. Mitä se tarkoittaa käytännössä?

– Meille on tärkeää, että suurtilauksissa asiakkaalle on tarjolla paikallinen tukiorganisaatio, lähinnä myynti ja huolto. Olemme perustaneet lyhyessä ajassa toimipisteet Yhdysvaltoihin, Intiaan ja Espanjaan. Tämä suuntaus jatkuu.

– Koronan aikana paikallisen läsnäolon merkitys on korostunut. Olisimme olleet isoissa vaikeuksissa, jos käyttöönottovaiheessa olevia hankkeita ulkomailla olisi pitänyt edistää yksinomaan etänä.

Väistyvä toimitusjohtaja Masatoshi Wakabayashi jatkaa työskentelyä Cimcorpille pääneuvonantajana ja hallituksen jäsenenä. Mikä pääneuvonantajan rooliin luuluu?

– Cimcorpin ja omistajamme Muratecin teknologiat ovat omanlaisiaan. Pystymme tarjoamaan yhdessä laajoja teknologiapaketteja, mutta sillanrakennustyö meidän ja emoyhtiön välillä on vielä kesken. Yhteistyö ei ole startannut odotetusti. Wakabayashi auttaa meitä tässä työssä.

– Kun meillä on riittävä ymmärrys toistemme teknologioista, se tarjoaa isoja mahdollisuuksia.

Cimcorp

Rengasteollisuuden automaatiojärjestelmien johtavia toimittajia koko maailmassa.

Yritys toimittaa myös elintarviketeollisuuden ja vähittäiskaupan jakelun keräilyjärjestelmiä sekä postinlajittelun automaatiota.

Ulvilassa pääkonttoriaan pitävä Cimcorp on toimittanut robottijärjestelmiä yli 40 maahan.

Kuuluu japanilaiseen Murata Machinery (Muratec) -konserniin.

Cimcorp työllistää kaikkiaan yli 500 henkeä. Työpaikoista noin 350 on Ulvilassa ja 100 Pohjois-Amerikassa. Toimipisteet myös Intiassa ja Espanjassa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut