Porissa varaudutaan kasvavaan lumikuormaan katoilla – ”Varoitusnauhaa nähdessään kannattaa reagoida, sillä niitä laiteta turhaan” - Satakunta - Satakunnan Kansa

Porissa varaudutaan kasvavaan lumikuormaan katoilla – ”Varoitusnauhaa nähdessään kannattaa reagoida, sillä niitä laiteta turhaan”

Lunta on tiputettu Porissa jo ainakin Karhuhallin, harjoitusjäähallin ja kauppakeskus Puuvillan katoilta. Myös päiväkotien ja koulujen kattoja on tarkistettu.

Ennen torstain lumipyryä Satakunnan lumikuorma oli hydrologi Bertel Vehviläisen mukaan laajalti noin 40 kiloa per neliömetri.

22.1.2021 6:00

Pori

Mikäli viikonlopun sääennuste pitää paikkansa, Satakunnassa on lumipyryn jälkeen luvassa melko lailla leudompaa säätä. Se tarkoittaa, että olosuhteet ovat otolliset katoilta putoaville lumimassoille.

Tämä johtuu siitä, että nuoskalumi on pakkaslunta painavampaa ja painaa myös allaan olevaa lunta kasaan, kertoo Suomen ympäristökeskus SYKE:n johtava hydrologi Bertel Vehviläinen. Riski lumien putoamiselle kasvaa, jos katto on vino.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut