Marttinen: Säästövarat Rauma–Pori-tiejakson nelikaistaistamiseen - Satakunta - Satakunnan Kansa

Marttinen: Säästövarat Rauma–Pori-tiejakson nelikaistaistamiseen

Rahaa jää Eurajoen ohitustien rakentamisesta yli noin seitsemän miljoonaa euroa.

Valtatie 8:n Eurajoen ohitustien ja eritasoliittymien rakentaminen alkaa tulevana kesänä.­

20.1. 15:26

Satakunta

Kansanedustaja ja eduskunnan VT8-verkoston varapuheenjohtaja Matias Marttinen esittää, että valtatie 8 Eurajoen ohitustien rakentamisesta yli jäävät seitsemän miljoonaa euroa suunnataan valtatien nelikaistaistamisen suunnitteluun Raumalta Poriin. Marttinen on jättänyt asiasta kirjallisen kysymyksen liikenneministeri Timo Harakalle (sd.).

Eduskunta myönsi viime vuonna 27 miljoonan euron rahoituksen valtatie 8:n parantamiseen Eurajoen keskustassa. Urakan hinnaksi on varmistunut 20 miljoonaa euroa.

– Eduskunta on päätöksellään osoittanut rahoitusta kasitien parantamiseen. On täysin perusteltua ja eduskunnan tahdon mukaista, että myös hankkeesta yli jäävä rahoitus käytetään kasitien kehittämiseen eikä palauteta valtion kassaan, Marttinen sanoo.

Marttisen mukaan kasvavat liikennemäärät ja teollisuuden kuljetukset puoltavat tieyhteyden nelikaistaistamista tulevaisuudessa. Marttinen arvioi, että Eurajoen hankkeesta käyttämättä jäävällä rahoituksella on mahdollista rahoittaa pitkälti kasitien nelikaistaistamisen suunnittelu Raumalta Poriin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?