Rauma houkuttelee kesäteekkareita –  täkyinä asunto, polkupyörä tai bussikyyti - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rauma houkuttelee kesäteekkareita –  täkyinä asunto, polkupyörä tai bussikyyti

Rauman kaupungin yritysasiantuntija Heikki M. Nurmi sanoo koronaepidemian vaikuttavan myös kesäteekkarikampanjaan. Rekrytointitapahtumat ovat jäissä ja hakijakandidaatit on tavoitettava etätyönä.­

20.1. 11:34

Rauma

Kaupunki tukee Raumalla jälleen kesäteekkarikampanjalla korkeakoulutetun työvoiman rekrytointia paikallisiin yrityksiin. Kampanja on käynnistymässä viidennen kerran.

Rauma tavoittelee diplomi-insinööriopiskelijoita kesätöihin asunto- ja bussikorttieduilla. Kesäteekkarikampanja on suunnattu Suomen teknillisten yliopistojen arkkitehti- ja diplomi-insinööriopiskelijoille.

Kesäteekkareille tarjotaan kolmeksi kuukaudeksi maksuton asunto sekä kaupunkiliikenteen bussikortti tai polkupyörä. Kampanjaan otetaan mukaan enintään 20 opiskelijaa.

Hakuaika on 1.2.–30.4., ja kampanjaedut ovat voimassa kesä-elokuussa 2021.

– Huomioimme tänäkin vuonna myös ulkomaiset tutkinto-opiskelijat. Toteutuksessa on mukana Kansainvälisyyden hyödyntäminen ulkomaisen työvoiman saatavuudessa -hanke, jonka tavoitteena on tukea muun muassa yritysten ja kansainvälisten opiskelijoiden verkostoitumista. Kesätyön parissa sekä osaaja että yritys tutustuvat toisiinsa, yritysasiantuntija Heikki M. Nurmi kertoo.

Tavoitteena on saada osaavaa työvoimaa raumalaisiin yrityksiin. Alustavasti kampanjaa on ilmoittautunut parisenkymmentä yritystä.

– Kesäteekkarikampanja tukee yritysten rekrytointitarpeita teknisten alojen tulevaisuuden osaajien piirissä. Kesätyö lisää myös osaajien mahdollisuuksia asettua valmistumisensa jälkeen pysyvästi Raumalle, Nurmi toteaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?