Kaupunki tukee nuorten kesätöitä – jokainen ysiluokkalainen saa henkilökohtaisen setelin - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kaupunki tukee nuorten kesätöitä – jokainen ysiluokkalainen saa henkilökohtaisen setelin

Setelit jaetaan koulujen kautta alkukevään aikana.

Porin kaupunki tukee jälleen nuorten kesätöitä. Erin Villanen työskenteli viime kesänä kahvilassa. Arkistokuva.

19.1. 15:01

Pori

Porin kaupunki tukee jokaisen porilaisen yhdeksäsluokkalaisen kesätyötä 170 euron arvoisella henkilökohtaisella kesätyösetelillä. Setelit jaetaan koulujen kautta alkukevään aikana. Kaupungin tavoitteena on työllistää mahdollisimman moni porilainen peruskoulunsa päättävä nuori.

– Kesätöiden kautta nuorten kynnys hakeutua tulevina kesinä töihin madaltuu, nuori saa työkokemusta ja pääsee ansaitsemaan omaa rahaa, Auli Frondelius työllisyysyksikön kesätyöpaikkatuesta kertoo tiedotteessa.

Kesätyöseteliä voi käyttää toukokuun alusta syyskuun loppuun kesätyöhön, jossa työnantajana on yritys, yhdistys, säätiö, seurakunta tai valtion virasto. Kesätyöseteliä voi käyttää missä päin Suomea tahansa.

Kesätyön kesto tulee olla vähintään kaksi viikkoa siten, että työtuntimäärä on vähintään 30 tuntia viikossa. Vähimmäispalkan on oltava kyseisen alan työehtosopimuksen mukainen kesätyöntekijän palkka. Työnantaja hakee tuen kesätyön loputtua kesätyösetelissä olevien ohjeiden mukaisesti.

Porin kaupunki myöntää kesätyöpaikkatukea myös Porissa toimiville työnantajille, jotka palkkaavat kesätöihin porilaisen 15-20 vuotiaan koululaisen tai opiskelijan tai porilaisen opiskelijan, joka suorittaa pakollista palkallista harjoittelua.

Pakollista harjoittelua suorittava voi olla yli 20-vuotias. Tuettavan kesätyön pituus voi olla 1-6 viikkoa siten, että työaika on vähintään 30 tuntia viikossa. Kuuden viikon tukimäärä on maksimissaan 510 euroa. Hakulomake löytyy Porin kaupungin verkkosivuilta.

Lisäksi Porin kaupungille kesäksi työllistyville Länsirannikon Koulutus Oy WinNovan opiskelijoille tarjotaan mahdollisuutta yhdistää kesällä työ ja opiskelu. Heille voidaan tehdä kesätyösopimuksen lisäksi myös kesäoppisopimus. Tavoitteena on nopeuttaa opiskelijan valmistumista sekä aikanaan siirtymistä työelämään.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: