Viharikoksesta tuomittu porilainen poliisivankilan vartija irtisanottiin – ”Meidän on kaikissa tilanteissa varmistettava myös vankilassa olevien asiakkaidemme tasapuolinen kohtelu” - Satakunta - Satakunnan Kansa

Viharikoksesta tuomittu porilainen poliisivankilan vartija irtisanottiin – ”Meidän on kaikissa tilanteissa varmistettava myös vankilassa olevien asiakkaidemme tasapuolinen kohtelu”

Poliisilaitos irtisanoi kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tänä vuonna aiemmin tuomitun porilaismiehen.

Lounais-Suomen poliisilaitos tiedotti irtisanomisesta tiistaina iltapäivällä. Kuvituskuva

22.12.2020 17:00

Lounais-Suomen poliisilaitos on irtisanonut työntekijän, jonka Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi lokakuussa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Poliisilaitos kertoo asiasta tiistai-iltapäivänä lähetetyssä tiedotteessa.

Keski-ikäinen poliisivankilan vartijana työskennellyt mies tuomittiin 15. lokakuuta viharikoksesta 50 päiväsakon rangaistukseen.

Mies jakoi omalla Facebook-sivullaan useita uutisia, joiden yhteyteen hän kirjoitti islaminuskoisia, turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia solvaavia tekstejä ja käytti heistä halventavia nimityksiä.

Rikos ajoittui vuosiin 2018–2020. Oikeus piti tuomiota koventavana seikkana sitä, että mies oli tuonut kirjoituksissaan ilmi työskentelevänsä poliisin palveluksessa.

Lue lisää: Porilaismies solvasi muslimeja ja maahanmuuttajia Facebook-kirjoituksissa – sananvapauteen vetoaminen ei auttanut: Oikeus tuomitsi kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Poliisilaitos toteaa tiedotteessa, että mies ei ole käyttäytynyt virkamiehenä asemansa ja tehtäviensä edellyttämällä tavalla. Lisäksi mies on tiedotteen mukaan saanut jo kaksi kertaa aiemmin varoituksen virkamiesoikeudellisessa käsittelyssä.

– Laitoksen mukaan henkilön toiminta ja mielipiteet ovat poliisilain määrittelemien perus- ja ihmisoikeuksien sekä poliisin arvojen vastaisia. Hänet on välittömästi pidätetty virastaan irtisanomisajaksi, tiedotteessa kerrotaan.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikön Risto Lammin mukaan työn jatkaminen poliisivankilassa ei ole miehen tausta huomioon ottaen enää mahdollista.

– Vartijan työtehtävät liittyvät asiakkaiden vartiointiin ja huoltoon. Henkilön taustan takia virantoimituksen jatkaminen poliisivankilassa voi vaarantaa kansalaisten turvallisuuden. Turvallisuuden lisäksi meidän on kaikissa tilanteissa varmistettava myös vankilassa olevien asiakkaidemme tasapuolinen kohtelu, Lammi sanoo tiedotteessa.

Lue lisää: Viharikoksesta tuomittu porilaismies piti kirjoituksiaan vain ”värikkäinä” ilmaisuina – vihapuhe on jo niin arkipäiväistä, ettei sitä edes aina ymmärretä ajatella rikoksena

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut