Pitäisikö Liisatorin luistelurata pyhittää vain mailattomille luistelijoille? Anna mielipiteesi kuulua Porin kaupungin kyselyssä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Pitäisikö Liisatorin luistelurata pyhittää vain mailattomille luistelijoille? Anna mielipiteesi kuulua Porin kaupungin kyselyssä

Kysely päättyy keskiviikkona 16. joulukuuta.

Porilaiset serkukset Hilma Lunden (7) ja Julia Laurila (9) olivat Porin tekojääradan yleisövuorolla luistelemassa joulukuun alussa.

14.12.2020 16:42

Pitäisikö Liisantorin luistelurata pyhittää vain mailattomille luistelijoille?

Mitä käytännön toimenpiteitä voisi tehdä, että Porin urheilukeskuksessa sijaitsevan ison tekojääradan mailalliset ja mailattomat, isot ja pienet luistelijat saisivat mahdollisimman nautinnollisia liikuntakokemuksia?

Muun muassa näihin kysymyksiin Porin kaupunki pyytää käyttäjien mielipiteitä ja ehdotuksia.

Yleisölle suunnattuun kyselyyn pääsee vastaamaan keskiviikkoon asti tämän linkin kautta.

Porin tekojäärata saatiin tänä vuonna käyttöön vasta 27. marraskuuta.

Sunnuntaina 29. marraskuuta Porin tekojääradan neljän tunnin yleisövuorolla kävi yhteensä 721 luistelijaa eli lähes prosentti Porin asukkaista ulkoili luistimet jalassa.

Aiemmasta poiketen tekojääradalla ei ole enää erikseen yleisövuoroja mailallisille ja mailattomille luistelijoille.

Myös Liisantorilla mailat on sallittu, mutta kiekolla pelaaminen ei.

– Kiekko aiheutti Liisantorilla monenlaisia vaaratilanteita ja turvallisuussyistä se kiellettiin. Nyt olemme saaneet palautetta, että mailat aiheuttavat myös vaaratilanteita kentällä ja mietimme, pitäisikö Liisantori olla mailattomien luistelijoiden paikka ja mailalliset ohjata urheilukeskuksen tekojääradalle.

–  Myös tekojääradan osalta on tullut yhteydenottoja, lähinnä mailattomien yleisövuorojen puolesta. Kyselyn vastaukset toivottavasti auttavat meitä kehittämään kokonaisuutta, toivoo liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti.

Koronatilanteesta aiheutunut sisäliikuntapaikkojen sulkeminen ja luistelukauden alkaminen on lisännyt ulkoliikuntapaikkojen suosiota. Vauhdikkaat pelit luistelijoita täynnä olevalla Liisantorilla ovat saattavat tuntua pienimmistä luistelijoista vaaralliselta.

– Luonnonjäitä saadaan toivottavasti jäädytettyä lähikoina. Tämä on tietenkin kiinni sääolosuhteista. Luistinratojen avaaminen helpottaa osaltaan myös tekojääratojen painetta, Lahti toteaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: