Koronatestiin kannattaa edelleen mennä, jos on pieniäkin flunssan oireita: ”Hyvin lieväoireisillakin on ollut positiivinen koronanäyte” - Satakunta - Satakunnan Kansa

Koronatestiin kannattaa edelleen mennä, jos on pieniäkin flunssan oireita: ”Hyvin lieväoireisillakin on ollut positiivinen koronanäyte”

Koronatestin tuloksen saa Satakunnassa keskimäärin nopeasti. Porissa on todettu yksi uusi koronatapaus.

Koronatestien tulokset saa Satakunnassa edelleen aika nopeasti.

14.12.2020 15:15

Koronavirus leviää edelleen kotimaassakin. Joulukuussa eletään myös perinteisesti flunssakautta, jolloin nenä saattaa olla tukossa monessa kotitaloudessa.

Satakunnassa suosituksena on flunssa-aikanakin se, että koronatestiin kannattaa mennä, jos vain on flunssan oireita.

– Edelleen pätee sama sääntö kuin aikaisemminkin, eli kannattaa hakeutua testiin, jos oireita on. Hyvin lieväoireisillakin on ollut positiivinen koronanäyte, joten varovaisuus on tärkeää, Porin perusturvan tartuntataudeista vastaava lääkäri Jari Sainio sanoo.

Viime viikolla Porissa otettiin arkipäivinä koronatestejä 160–213 näytettä päivässä. Koko Satakunnassa testejä otettiin viime viikolla noin 650-700 vuorokaudessa.

Kovin pitkään ei kuitenkaan mene ennen testituloksen saamista.

– Tulokset tulevat edelleen kohtalaisen nopeasti. On mahdollista saada tulos jopa samana päivänä testaamisesta, mutta yleensä tiedon saa ainakin seuraavana päivänä, Sainio kertoo.

Maanantaina Suomessa raportoitiin 300 uutta koronavirustartuntaa. Viimeisen kahden viikon aikana on todettu 705 tartuntaa enemmän kuin edellisen kahden viikon aikana. Porissa oli yksi uusi tartunta.

Yhteensä tartuntatapauksia on ollut Suomessa nyt 31 110. Eniten virus on ollut 20–29-vuotiailla ja toiseksi eniten 30–39-vuotiailla. Koko maan ilmaantuvuusluku on 106,2 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Satakunnan koronalukuja

  • Porissa 102, Raumalla 76, Karviassa 60, Honkajoella 25, Eurajoella 14, Ulvilassa 12, Eurassa 13, Harjavallassa 7, Kankaanpäässä 6, Nakkilassa 5, Säkylässä 5 ja Jämijärvellä 5 koronavirustartuntaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: