Esitys: Poriin ensi vuonna 40 turvapaikanhakijaa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Esitys: Poriin ensi vuonna 40 turvapaikanhakijaa

Kuluvana vuonna tulijoita oli vain 30, vaikka sijoituspaikkoja olisi ollut sopimuksen mukaan 50.

Satakunnassa on tällä hetkellä toiminnassa enää yksi SPR:n Satakunnan piirin ylläpitämä vastaanottokeskus, joka sijaitsee Porin Liinaharjassa.

14.12.2020 10:04

Pori

Satakunnan ely-keskuksen ja Porin kaupungin valmisteleman sopimuksen mukaan Porin kaupunki varautuisi ensi vuonna vastaanottamaan 40 oleskeluluvan saanutta turvapaikanhakijaa. Ely-keskus ei esitä Porin kaupungille kiintiöpakolaisten vastaanottoa vuonna 2021.

Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden määrä on vähentynyt huomattavasti vuoden 2015 tasosta, jolloin maahan saapui 32 476 turvapaikanhakijaa. Viime vuonna hakijoita oli 4 551. Tänä vuonna marraskuun puoliväliin mennessä hakijoita on ollut 2 952.

Satakunnassa on tällä hetkellä toiminnassa enää yksi SPR:n Satakunnan piirin ylläpitämä vastaanottokeskus, joka sijaitsee Porin Liinaharjassa. Tällä hetkellä Porin vastaanottokeskuksessa on majoittuneena noin 150 henkilöä, joiden lisäksi yksityismajoituksessa on noin 60 henkilöä. Osa näistä henkilöistä tulee saamaan oleskeluluvan.

Tänä vuonna kuntasijoituksia on tehty Poriin 16 oleskeluluvan saaneelle turvapaikanhakijalle ja 14 kiintiöpakolaiselle. Määrä on 20 vähemmän kuin alunperin neuvotellussa sopimuksessa.

Ely-keskuksen arvion mukaan koko Satakuntaan sijoittuu noin 100 pakolaista vuoden 2021 aikana.

Turvapaikanhakijoita koskeva sopimus on esillä kuluvalla viikolla Porin perusturvalautakunnassa ja etenee myöhemmin kaupunginhallitukseen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: